A gasztronómia, mint a kultúrák meghatározó eleme

Nagyon szeretek olvasni és mindig kitalálok magamnak valami témát, aminek kicsit alaposabban utánanézek . Mostanában a kultúrák sokszínűségét kutatva épp a gasztronómia vonalán mélyedtem el.

A különféle országok specialitásainak receptjeit tanulmányoztam, hiszen micsoda kulturális különbségek vannak akár egy-egy fogás elkészítése vagy akár elfogyasztása között is.

Miközben a nyál összefolyt a számban átsuhant egy olyan szeleburdi gondolat a fejemben, hogy mi lenne ha nyitnék egy olyan bisztrót, ami ötvözi a konyhai kultúrák változatosságát és minden nemzet gasztronómiájának esszenciáját keverném ott össze.

A nyári meleg szezonban árulhatnék olasz főzött fagylaltot, állandó kínálat részét képezné a roppanós francia baguette vagy épp a bécsi perec.

Szinte már magam előtt láttam a bisztrómat, amikor úgy voltam vele, hogy az sosem árt, ha utána nézek ténylegesen milyen technikai feltételeket kellene biztosítanom ahhoz, hogy ez létre is jöhessen.

Így elkezdtem kutakodni a neten. Végül a Dealer – Gastro & Ice Dealer keresőszavak segítségével rátaláltam az rdealer oldalára, ahol minden komoly gépet be tudnék szerezni, amire csak szükségem lehet.

A kezdőlapon például pont kedvezményes gépek sokasága várja az oldalra látogatókat. A fagylaltvitrintől kezdve, a share készítő gépig minden van.

Az oldal elrendezése egyébként nagyon felhasználóbarát, mivel az összes termék be van fotózva. Nem holmi illusztrációk vannak megjelenítve, hanem a konkrét eladásra szánt gépek.

Ez azért is fontos, mivel nem csak új, hanem kiváló állapotban lévő, de már használt dolgokat is árulnak.

És a legjobb, hogy mindegyikre vállal az rdealer  garanciát! Az új gépek esetében ez 1 év, de a használtakért is 3 hónapig vállal felelősséget a cég.

És hogyan lehet megkülönböztetni a használtat az újtól? Ezt is szembetűnően, egy kis emblémával oldották meg, amik a képek jobb felső sarkában találhatóak.

Egyébként ha csak görgetünk a felsorolásban, akkor a mozaikszerűen elrendezett képek mindegyike alatt rögtön láthatjuk azok elnevezését és áraikat. Ezeket nettóban tüntetik fel.

A főoldalon található még az újdonság szekció is, ami a legfrissebb termékeknek szenteltek.

Az oldal legalján a forgalmazott márkák sora csúszkázik, de felette még kiemelt blog cikkekre is kattinthatunk, amik hasznos tippeket adhatnak az érdeklődőknek.

Egy konkrét termékre rákattintva nagyobb méretben jelenik meg az adott termék kép galériája, így több szemszögből i megtekinthetjük a gépet az interneten, mielőtt a tapolcai székhelyük felé vennénk az irányt.

Hasznos és bővebb információt találunk az árukról, amiből olyan lényeges dolgok derülnek ki, mint például a kapacitás, áramforrás és a termékre specifikusan jellemző tudnivalók.

Ha még nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor a kedvencek közé is menthetjük, a máshonnan is ismert szívecskére kattintással.

Vásárlás esetén pedig egy bal klikk a kosárra és rögtön felugrik az rdealer összes elérhetősége. Megrendelés esetén minden esetben fel kell vennünk a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, hogy leegyeztessük a részleteket vagy épp feltehessük még megválaszolatlan kérdéseinket.

Ha nem feltétlen szeretnénk elmenni Tapolcára a kiválasztott gépért, úgy szintén keressük bizalommal a vevőszolgálatot, mivel az sem akadály, segítenek a megoldásban.

Hétfőtől péntekig reggel 8 és délután 4 körül kertesük az rdealert a nyitvatartási idejükben és garantáltan mindenre választ kapunk.

Örülök, hogy a Dealer – Gastro & Ice Dealer szavak segítségével eljutottam erre az oldalra, mert ha tényleg belevágok a bisztróm megvalósításába, biztosan őket fogom választani.