A hangtál már nem csak a tibeti kultúrában él, hanem itt is

Mindig jobban érdekeltek azok a kultúrák, amik a mienktől, vagy a jól megszokottól lényegesen eltérnek. Érthető, hiszen sokkal érdekesebb valami olyan, ami teljesen új és eltérő attól, amit már jól ismerünk. Éppen ezért a keleti kultúrákat mindig izgalmasnak találtam és ha egy-egy új információt sikerült megtudnom rólúk, annak mindig nagyon örültem és örülök most is.

Nem rég olvastam például a tibeti hangtál jótékony hatásáról. Nem is kellett sok nekem, mindig vevő voltam a spirituális dolgokra, hát ez most elég kezdőlökést adott ahhoz, hogy rendeljek egyet magamnak. A Nepáli Termékek boltjában találtam rengeteg opciót a hangtálakra.

Többféle hangtál létezik annak függvényében például, hogy miként készítik. Vannak például géppel készített hangtálak. Ezek jó minőségűek és relatív olcsók, de értelemszerűen nem tudják azt a különleges hangzást visszaadni, mint amit a kézzel készített darabok tudnak. A kézzel készített verziók sokkal egyedibb, különlegesebb hangzást tesznek lehetővé, ez pedig nyilván a használójára is megfelelően jobb hatással van. Aztán vannak ennek különböző extrább változatai, például a kézzel készített és belül mandalás hangtálak. Ezek nem csak gyönyörűen szólnak, de gyönyörűen is néznek ki.

A hangtál árak a néhány ezer forinttól egészen a több tízezres kategóriáig terjednek annak függvényében, hogy miből és hogyan készülnek és hogy mennyire díszesek, vagy épp hogy egyszerűek.

A hangtálakat egyébként nagyon jól ki tudja egészíteni mindenféle más olyan termék, ami elősegít megteremteni egy, a meditációhoz elengedhetetlen nyugodt és harmonikus környezetet. Így például érdemes lehet megnézni a Nepáli Termékek teljes kínálatát, amiben vannak füstölők, mandalák, szobrok és malák is. Érdemes egyszerre összeválogatni a szóbajövő termékeket, mert 17 000 forint felett ingyenesen hozzák házhoz a kiválasztott dolgokat.

Ha pedig csak néhány érdekességet szertnétek olvasni a hangtálakról, arra is van lehetőség a Nepáli Termékek oldalán. Például röviden összefoglalják a hangtálak történetét. Ez tulajdonképpen egy olyan fém tál, ami egy különleges ötvözetből készül. A nepáli nyelvből való fordítása szó szerint a rezonáló tálat takarja. Ahhoz, hogy gyönyörűen csengjenek fa ütőt kell használni, amelyen egy bársony vagy bőr bevonat van. Így végeredményképpen a hangtál egy intenzív, de mégsem bántó, sokkal inkább gyengéd, kellemes hangot fog adni. Ezáltal olyan pozitív légkört képes teremteni, ami miatt elorozhatatlan tőle a siker és a népszerűség. Emellett pedig nem kell különösebb szakértelemmel rendelkezni ahhoz, hogy megfelelően képesek legyünk megszólaltatni.

Ezek után remélem ti is kedvet kaptatok ahhoz, hogy megrendeljétek az első igazi hangtálatokat és varázslatos atmoszférát varázsoljatok vele ott, ahol épp használjátok.

hangtál