A kultúrához a környezettudatosság és a spórolás is hozzá tartozik

A kultúra említésére a legtöbbeknek a könyvek, a művészet, az események jutnak eszébe, de elfelejtik, hogy ennél sokkal többrétűbb a dolog. Ki kulturált ember, az nem szemetel, rendben tartja a környezetét, és ha különösen sokat akar tenni, akkor odafigyel az energiatakarékosságra és a megújuló energiára is. Erre magam is csak nemrégiben döbbentem rá, és ekkor jutott eszembe, hogy miért ne gondolkodhatnék a környezetvédelem és a spórolás keresztmetszetén valamilyen megújuló energiát hasznosító berendezésben is? Többen is utánanéztem, többek között a napelemes megoldásoknak is, ám végül arra jutottam, hogy egy levegő-levegő hőszivattyú rendszer lehet a legjobb a számomra. Igen ám, csakhogy ehhez egy olyan oldalt kellett találnom, ahonnan informálódhatok ezzel kapcsolatban. Ekkor ismertem meg a klimaglobal.eu oldalát, ahol nem csak, hogy röviden, tömören és érthetően mindent el tudtam olvasni, ami csak érdekelt, de még sokkal többet is!

A klimaglobal.eu egy olyan cég weboldala, akik hosszú évek óta foglalkoznak klímaberendezésekkel és hőszivattyú rendszerekkel. Igazából a kettő valamilyen szinten rokon műfaj, de ezek jelentik a fő profiljukat. Emellett elektromos fűtőtesteket is forgalmaznak, amik, bár nem a leginkább költségkímélőbbek, de mindenképpen környezetkímélőek. Szóval a klimaglobal.eu új weboldaláról minden ezekkel kapcsolatos infót meg lehet szerezni, amire csak szüksége lehet a hozzám hasonló érdeklődőnek.

Akit például a klímák érdekelnek, azok nemigen fordulhatnának jobbhoz, hiszen ők kifejezetten az igényes, közép- és felső kategóriás klímákkal foglalkoznak, és országos szinten ki tudják bárhová szállíttatni a berendezéseket azoknak, akik megrendelik tőlük. Emellett Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyékben a telepítésüket és szerelésüket, karbantartásukat is vállalják, ha pedig valaki ezeken a területeken kívül érdeklődik a munka gyakorlati része iránt, akkor tudnak javasolni hasonlóan magasan képzett, megbízható szakembereket. Hihetetlen, hogy vannak még ennyire becsületes, lelkiismeretes cégek is, nem igaz?

A hőszivattyú rendszerek esetén más a helyzet, azokat egész Magyarországon bárhol megtervezik és kivitelezik. Keresse őket valaki akár Szeged, Budapest, vagy éppen Debrecen környékéről árajánlatkéréssel, a klimaglobal.eu szakemberei kimennek hozzá helyszíni felmérést végezni, és csak akkor adnak végleges ajánlatot, ha biztosak benne, hogy kivitelezhető, és meg fog térülni a befektetés. Így kifejezetten szerencsésnek tartom magam, hogy rájuk találtam, mivel nem kell még azon is külön stresszelnem meg izgulnom, hogy találok-e valaki mást, aki megcsinálja nekem.

Végül hosszas mérlegelés, kalkulálás után úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy ennél jobb befektetés nemigen létezik, hiszen egy ilyen rendszerrel rengeteget faraghatnánk a téli fűtési költségeinkből, és a fa vagy gáz helyett ennek még károsanyag-kibocsájtása sincs. Szóval amint úgy látjuk, hogy összeszedtük a megfelelő anyagi magot a procedúrához, máris irány a klimaglobal.eu, hogy végre valahára mi is kérhessünk tőlük árajánlatot.