A kulturális élet és a megfelelő immunrendszer összefügg

Napjaink rohanó világában sokan elfelejtkeznek saját egészségükről, annak megőrzéséről. Sokan sokszor már csak azt veszik észre, hogy valami nincs rendben, hogy valahol fáj, valami már nem működik megfelelően. Pedig nagyon sok esetben a betegségek megelőzhetők. Odafigyeléssel, egészséges táplálkozással, és megfelelő életmóddal. Amihez hozzátartoznak a vitaminok, ásványi anyagok is. Prevenció, voltaképp erről beszélünk, és ha már prevenció, létezik egy patika, aminek célja, hogy vásárlói elégedetten, boldogan és egészségesen éljenek.

Prevenció Patika

A Prevenció Patika világmárkákkal, folyamatos akciókkal, bizonyos összeghatár felett ingyenes házhoz szállítással várja vásárlóit. A hosszú és egészséges életet teszik fókuszba és mindent megtesznek azért, hogy vásárlóik így élhessék le életüket. Részletes termékinformációkkal várják az érdeklődőket, de ha valakinek plusz kérdése van egy-egy termékkel kapcsolatban, természetesen azt is felteheti.

Hogyan maradhatunk egészségesek? Ezt a kérdést sokan feltették már maguknak és fel is teszik nap mint nap. A Prevenció Patika egy e-könyvben foglalta össze a választ, vagyis inkább a válaszokat, és egy dietetikus, valamint egy szakgyógyszerész tanácsait olvashatjuk a témában. Egy 21 oldalas e-könyvet állítottak össze arról, hogy mit tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, ehhez pedig a Prevenció Patika oldalán ingyenesen hozzájuthatunk, nem kell hozzá mást tenni, mint megadni e-mail címünket és máris érkeznek a jótanácsok.

Ezek pedig azért különösen hasznosak, mert az emberek általában már csak akkor fordulnak gyógyszerészükhöz, orvosukhoz, ha már kialakult náluk a betegség. Pedig sok betegség megelőzhető lenne, megfelelő vitaminokkal, táplálékkiegészítőkkel és életmóddal. Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek, a daganatos és az emésztőrendszeri betegségek a leggyakoribbak. Ezek a vezető halálokok, és nem feltétlenül kell így lennie. Azokban az országokban, ahol nagyobb hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, vagyis inkább az egészségmegőrzésre, ott sokkal ritkábbak ezek a betegségek. Mindezekről, és a szükséges vitaminokról és ásványi anyagokról az e-könyvben mindent megtalál az olvasó. Szerintem érdemes megadni az e-mail címünket ahhoz, hogy megkaphassuk a 21 oldalas, igen hasznos e-bookot.

És ha már a https://prevenciopatika.hu/ oldalon járunk, kezdjük is a nézelődést a vitaminoknál és ásványi anyagoknál. A Prevenció Patika neve is mutatja, hogy ők miben hisznek, hogy mit tartanak fontosnak. Igen, a megelőzést. Amihez megfelelő vitaminok és ásványi anyagok szükségesek, hisz napjaink rohanó világában nem kapunk meg mindent az étkezésből, amire szervezetünknek szüksége van. Az életmódunk pedig hagy némi kívánnivalót maga után.

A https://prevenciopatika.hu-n, azaz a Prevenció Patika honlapján mindent megtalálunk, amire az egészségünk megőrzéséhez szükségünk lehet. Vitaminokat, ásványi anyagokat. A honlapon felhasználóbarát módon vannak kategorizálva a termékek, így hamar eljutunk a vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. Legyen az A-, B-, C-, D-, vagy E-vitamin, itt különböző gyártók termékeit megtaláljuk, mindenféle dózisban és kiszerelésben. Aztán vannak itt olyan komplex vitaminok, melyek kifejezetten egy-egy adott problémára valók. Például vannak csontritkulás elleni készítmények, vagy olyanok, melyek szedésével erősebb lesz a hajunk és a körmünk is. Nagyon fontos napjainkban a magnéziumpótlás is, erre is van megoldása a Prevenció Patikának. Persze akinek nincs kedve külön-külön megvennie és beszednie a vitaminokat, megteheti egyben is, hiszen a Prevenció Patikában gyerekeknek és felnőtteknek összeállított vitaminkombinációkat is tudunk vásárolni, sőt, az idősebb korosztály számára speciálisan megtervezett tablettákat is találunk. Sok olyan nyomelem kapható, melyekre egy adott probléma esetén van szükségünk, például ilyen a vas, a só, vagy más nyomelemek. Aztán vannak vitaminkombinációk cukorbetegeknek, hisz nagyon fontos, különösen a cukorbetegség esetén, hogy milyen összetevőkből álló vitamint szed a beteg. Aztán itt vannak még a porcerősítők is, melyekre bizony nem csak az idősebb korosztálynak van szüksége, gondoljunk csak a rendszeresen sportolókra, vagy azokra, akik bármilyen okból kifolyólag megerőltető mozgásokat végeznek.

Az általános immunerősítők létjogosultsága egyre jobban bebizonyosodik. Amikor közeledik az őszi, téli, hideg időszak, sokan elgondolkodnak azon, hogy felkészítsék szervezetüket a nagyon kihívásokra. Az immunerősítők mindenféle változatban kaphatók. Folyékony, granulátum, tabletta, lehet szemezgetni itt is. Az antioxidánsok szintén nagy szerepet játszanak az egészség megőrzésében. Természetes és egészséges egyben, ilyen antioxidáns például a kékszőlőmag és -héj, vagy az olaj, melynek jótékony hatásait már eleink is felismerték. De nem csak a szőlő, a gránátalma is nagyon egészséges, csakúgy, mint a búzafűlé, vagy a zöld tea. De van itt minden más is, például méregtelenítő tapasz és grapefruit csepp is.

A Prevenció Patika nagyon sokat tud segíteni az életmódváltásban is. Még nincs ugyan január és az újévi fogadalmak sem fogalmazódtak meg az emberekben, de a legtöbb érintettnek azért meg-megfordul a fejében, hogy le kéne szokni a dohányzásról. Ebben is segít a Prevenció Patika, hisz a dohányzásról való leszokás nem egy könnyű menet, a nikotinfüggőség nem tréfa, az elvonási tünetek pedig sokszor megkeserítik a leszokni vágyó dohányos életét. Ezért vannak azok a készítmények, melyek a leszokásban segítenek. Hogy könnyebb legyen. Hisz aki leszokik, már nagyon sokat tett egészségéért. A Prevenció Patikában a leszokást segítő tapaszok széles kínálata megtalálható, csakúgy, mint a tabletták, rágógumik, melyek nikotintartalma kis segítség a kezdeti időkben. A dohányosok másképp is erősíthetik akaraterejüket és támogathatják szervezetüket a leszokás kezdeti, nehezebb időszakában. Ilyen például a citromfű, ami nyugtató hatásával segít ellazulni, megnyugodni.

Napjainkban azonban nem csak a dohányzás vezethet betegségekhez, hanem bizony az elhízás is. Magyarország kövér ország, Európa egyik legelhízottabb nemzete a magyar. Az elhízás népbetegség, és maga a kövérség ugyan nem betegség, de sok olyan betegség kialakulásához vezethet, ami bizony az ember életét veszélyezteti. Az elhízás ellen sokan küzdenek, az elhízottak pedig sokszor kétségbeesetten próbálnak megszabadulni a plusz kilóktól. Ilyen-olyan divatdiétákat követve, sokszor saját egészségüket is kockára téve.

Aki az életmódváltás mellett teszi le a voksát, szintén támogathatja saját szervezetét a fogyásban. vannak olyan nyomelemek, melyek lassítják a szénhidrátok felszívódását, amelyek nem engedik, hogy a vércukorszint ingadozzon. És vannak olyanok is, melyek csökkentik éhségérzetünket, egyszóval, sok-sok támogatást találunk itt, a Prevenció Patikában.

És hogy hogy függ össze a kultúra és a prevenció? Az egész nagyon egyszerű. Hisz akinek egészséges a teste, annak a lelke is vidám. És aki egészséges, az szívesen tölti idejét más emberek társaságában. Színházban, moziban, koncerteken, kiállításokon. Napjainkban felértékelődtek a személyes kapcsolatok, az emberek egyre jobban érzik, hogy a világ az elszigetelődés irányába tart, a munkahelyek hazaköltöztek, a személyes kapcsolatok korlátozódnak. Már ami a munkahelyieket illeti. De ott a szabadidő, ott a család. És ha egészséges az ember, mert megfelelő életmódot folytat és megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat szed, akkor jó lesz a kedve és áldoz a kultúrára. És élvezi, hogy közösségben lehet, hogy szórakozhat. Ehhez pedig az első lépés, hogy mi magunk jól érezzük magunkat a bőrünkben.