A kulturális fesztiválokon bizony elkél a fűnyíró

Ti belegondoltatok már abba, hogy egy-egy szabadtéri fesztivál előkészületei során mennyi füvet kell lenyírni? Ha csak a Szigetre gondolok például, elképesztően nagy területről lehet szó! Ehhez aztán elkélhet nem egy, hanem minimum egy tucat kiváló fűnyíró is.

Ezen töprengve rákerestem a neten, hogy milyenek jelenleg a fűnyíró árak, és vajon ez mennyi költséget jelenthet a szervezőknek. Választ is kaptam rá a BestMartk oldalon. Azt láttam, hogy a legegyszerűbb szerkezet olyan 17 ezernél kezdődik, a határ pedig szinte a csillagos ég (ezen az oldalon több, mint félmillió forintért is lehet venni fűnyírót). Az első és talán legfontosabb kérdés az, hogy akkumulátoros, benzines, vagy elektromos készülékeket nézzünk-e. Egy ilyen nagy sziget esetében biztosan nincs mindenhol áram, így az elektromosat kizárnám a körből. Ezután kiválasztottam a lehető legnagyobb munkaszélességű gépet, ami jelen esetben 61 cm. Ez már tekintélyes szerintem. Innentől kezdve nincs sok opció, egy Cramer 82LM61S Akkumulátoros Fűnyírót dobott ki a weboldal szűrője, ami több, mint 380 ezer forintba kerül. És ebben, ha jól látom még nincs benne az akku és a töltő! Ennek 70 literes töltőtartálya van és még önjáró is. Ennek a márkának egyébként ez a legjobb fűnyírója, két akkumulátor és két penge is van benne. Nagyon jó a teljesítménye, szép egyenletesre vágja a füvet mindenhol. Ha hirtelen magasabb gyephez ér, akkor pedig automatikusan megnöveli a fordulatszámot ez az okos eszköz.

Azt hiszem ezzel meg is kaptam a kérdésemre a választ. Összességében jó nagy költséget jelenthet egy kertész vállalatnak, vagy akár magának a kulturális esemény szervezőjének egy ilyen nagy teljesítményű gépparkot fenntartani a fent látott fűnyíró árak mellett.