A kulturális fesztiválon a mellnagyobbításról is szó esik

Régebben, fiatalabb koromban rendszeresen jártam zenei fesztiválokra, ahol sátorban laktam és buliztam egész héten. Most már kulturális fesztiválokra járok. Nem tehetek róla, megöregedtem. Megváltozott az érdeklődési köröm és az értékrendem is. A hétvégén épp egy ilyen fesztiválra megyek majd, ahol felkapott témákkal kapcsolatban is tartanak majd kerekasztal- beszélgetéseket. Így szó lesz a másságról, az LMBTQ törvényről, a fenntarthatóságról, a globális klímaválságról, a környezetvédelemről és a testünket átalakító műtétekről is.

Szeretek bekapcsolódni ezekbe a beszélgetésekbe, ezért próbáltam naprakész tudás birtokába kerülni az előadások témájával kapcsolatban. Ekkor ismerkedtem meg ezzel az oldallal: MELLNAGYOBBÍTÁS IMPLANTÁTUMMAL – Kelemed Plasztikai Sebészet. Ha valahol, akkor itt aztán mindent megtudhattam, ami a mellnagyobbítással kapcsolatos. Kezdve az implantátumok típusaitól, a beültetés módjaitól és lehetőségeitől, a finanszírozás lehetőségein és az árakon át a lehetséges komplikációkig mindent megtudhattam.

A MELLNAGYOBBÍTÁS IMPLANTÁTUMMAL – Kelemed Plasztikai Sebészet oldal igen kierjedten foglalkozik a mellnagyobbítás kérdéskörével, így most a náluk olvasottak alapján osztok meg néhány infót, hátha más számára is hasznos lehet. A kulturális fesztiválon zajló beszélgetésen biztos, hogy jól fog jönni az a tudás, amelyet a MELLNAGYOBBÍTÁS IMPLANTÁTUMMAL – Kelemed Plasztikai Sebészet oldalán beszereztem. No, de akkor kezdjünk is bele!

Mellnagyobbításra számos okból sor kerülhet: fejletlen mell vagy a testalkathoz képest aránytalan mell, szoptatás vagy fogyás következtében csökkent mellméret, esetleg betegség vagy születési rendellenesség következtében kialakult deformitás kezelése érdekében. Természetesen ismertek olyan esetek is, amikor semmi nem indokolta a műtétet, csak az, hogy a beavatkozást kérő hölgy nagy mellekkel szeretett volna büszkélkedni. Mivel a mellnagyobbítás egy nagy és komoly műtét, mely számos komplikáció lehetőségét rejti magában mindenképpen megfontolandó, hogy egyáltalán sor kerüljön-e rá és fontos az is, hogy hozzáértő orvost találjunk, olyat, akiben teljes mértékig megbízunk.

A műtét ára igen széles skálán mozog. Igazából attól függenek a költségek, hogy pontosan melyik műtéti csomag kerül kiválasztásra. Így akár már 950.000 Ft-ért is a miénk lehet egy pár új mell, de ha extra szolgáltatásra vágyunk, 1.800.000 Ft-ot is fizethetünk a beavatkozásért. A csomagok a Motiva, a B-LITE, a Polytech és a Mentor megnevezéseket kapták, mind más és más árral rendelkeznek. Az elnevezés leginkább a felhasznált implantátum fajtáját tükrözi. Az all-inclusive ellátás általánosságban egyébként az alábbiakat foglalja magában: a műtét és az implantátumok díját, az altatást, a műtét utáni ápolást, a műtétet követő vizsgálatokat és ellenőrzéseket, két darab kompressziós melltartót és egy darab pántot. Rejtett és járulékos költségek nincsenek, de az esztétikai mellnagyobbítás ára 27% áfát tartalmaz.

Műtétre ugyanis nemcsak szépészeti okokból vagy önbizalom növelés céljából kerülhet sor, hanem egészségügyi okokból is. Például ha valaki baleset vagy betegség következtében vesztette el a melleit vagy deformálódtak, indokolt a plasztikai sebészeti kezelésük. Ahogy írtam, egy ilyen műtét nem piskóta, így fontos a tervezés, egy jó orvos megtalálása és a zavartalan felépülés biztosítása is.

Roppant hálás voltam a MELLNAGYOBBÍTÁS IMPLANTÁTUMMAL – Kelemed Plasztikai Sebészet oldalnak, mert információk tömkelegével felvértezve indultam útnak a fesztiválra. Elvégre mégiscsak jobb úgy részt venni egy beszélgetésben, ha tudom, miről van szó, nem igaz?