A megbízható minőség is a német kultúra része

Megannyi dolgot lehetne sorolni, ami egy nemzet kultúráját, különös ismertetőjegyeit meghatározza. Jellemeznek bennünket az ételeink, a teljes gasztronómiánk, a szokásaink, az ünnepeink, a viseletünk (bár ez inkább talán a régi időkben kapott hangsúlyt) és jellemezhet bennünket az is, ha a nemzetünk neve egy nagyon jó márkajelzés a piacon. Remek példák erre a németek. Ha azt mondom egy termékre, hogy német, mi az első dolog, ami eszetekbe jut? Mert nekem az, hogy kiváló minőség! Teljesen mindegy, hogy milyen ágazatról van szó, valahogy a német precizitás minden területen megjelenik és ha egyszer csinálnak valamit, azt a lehető legjobb minőségben teszik.

Nagyon jó példa erre a Sonax, mint cég. Egy ideje már kellett nekem páramentesítő autóba, csak mint az lenni szokott, mindig elfeledkeztem róla, amikor olyan helyen jártam, hogy venni tudtam volna. Aztán végre eszembe jutott egyszer otthon is és pont a gép előtt ültem, úgyhogy nem teketóriáztam sokat, megrendeltem egy webshopból (www.olajwebshop.hu). Apukámtól mindig azt tanultam, hogy nem lehetünk ahhoz elég szegények, hogy a legolcsóbbat vegyük, azonban ezen a honlapon amellett, hogy csúcs minőségű termékeket találtam, nem kellett érte borsos árat fizetnem.

Kiválasztottam a keresett páramentesítő szivacsot, ami csupán 950 forintba került, aztán kiválasztottam a személyes átvételt, mint kiszállítási lehetőséget, mivel konkrétan a munkahelyemtől 5 percre van az egyik üzlete ennek a webshopnak. Egy olyan terméket néztem ki, ami a tipikus páramentesítő szivacs, ha egyszer láttál már ilyet az életben tuti, hogy ez ugrik be a szemed elé, hogyha meghallod ez a szót. Az egyik fele sárga, a másik fele kék. A használata pofon egyszerű: hogyha bepárásodik a szélvédő, vagy bármelyik másik ablak vagy tükör az autóban, akkor először a vastagabb sárga résszel kell áttörölni a felületeket, mert ez a szivacsos szerkezetű, rendkívül jó nedvszívó képességgel rendelkező oldal. Ezt követően pedig a másik, kék oldallal kell letörölni az üvegeket, hogyha azt szeretnénk, hogy ne is párásodjon újra a felület. Rendkívül egyszerű és gyors megoldás, minden bizonnyal sokkal gyorsabb, mintha megvárnánk, amíg a klíma leviszi (miközben mérsékelten letépi a fejünket az “enyhe fuvallat” és a zaj).

És hogy hogy jön a képbe a német minőség? Hát úgy, hogy ez is egy Sonax termék. A Sonax egy már vagy 60 éve autóápolási cikkekkel foglalkozó német vállalkozás, akik a rendkívül nagy szakértelmükkel és sokéves tapasztalatukkal piacvezetők az autóápolási cikkek területén, nem csak Németországban, de sok más helyen is a nagyvilágban – például nálunk is. Amellett, hogy nagyon jó áron kínálják az autók tisztántartásához szinte elengedhetetlen termékeiket, megkérdőjelezhetetlenül jó minőséget gyártanak. Nem csoda hát, hogy őket választják az autósport részvevői és versenyzői, de a különböző kisebb-nagyobb autóápolással foglalkozó szalonok, autómosók és autókozmetikák is.

Így, hogy gyakorlatilag 3 kattintással és nagyjából 5 perc ráfordítással sikerült rendelnem egy ilyen páramentesítőt az autóba kicsit megint belelkesedtem az online vásárlást illetően. Hiszen minek menjek bárhová, ha a kanapé kényelméből elintézhetek mindent és ha úgy akarom, még házhoz is hozzák a termékeket?! Körülnéztem az olajwebshop.hu-n is és gyakorlatilag minden olyan terméket forgalmaznak, amit használok vagy valaha használtam arra, hogy tiszta és ápolt legyen az autóm. Innentől kezdve pedig már nem is kérdés, hogy minden Sonax terméket innen fogok rendelni a jövőben, hiszen minden egyszerűen, gyorsan és kedvező áron tudok hozzájutni a kívánt darabokhoz. Kell ennél több? Szerintem nem.