A művházban beszélgettünk a székhelyszolgáltatásról

Ilyen az, ha kicsit kimozdulok Budapestről

Sokszor megfigyeltem már, hogy ha az ember egy picit kilép Budapest határaiból, sokkal figyelmesebbek és barátságosabbak egymással az emberek. Még a különböző önszerveződő közösségek, kulturális klubok is valahogyan jobban működnek, ha az ember kiszakad az állandóan zsizsegő fővárosból. Ott valahogy mindig csak sietnek az emberek. De Budapest határát átlépve valahogy még egy művelődési házba betérni is egészen más. A rokonok egy része gyáli, ezért például hétvégenként mi is szoktunk időt tölteni Gyálon, és szívesen látogatjuk a gyáli művház programjait is. A büfét is nagyon szeretjük, sehol nem ittam még olyan finom kávét művelődési házban, mint ott! Így aztán az ember valósággal bekuckózza magát a művelődési házba Gyálon, ha ellátogat oda, és sort keríthet nagy beszélgetésekre is.

Egy kis segítség a székhelyszolgáltatás iránt érdeklődők részére

Egy ilyen alkalommal került szóba, hogy hogy állok a cégalapítással, és nem vennék-e igénybe hozzá székhelyszolgáltatást. Merthogy tulajdonképpen már csak ezt a kérdést nem tudtam megoldani, hogy hogyan oldjam meg a székhely problémáját. Elő is került valamelyikőnk mobilja, és rögtön meg is mutatta a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalt. Korábban még sem erről a szolgáltatás fajtáról, sem magáról erről a csapatról nem hallottam, de ahogy elkezdtük együtt nézni az oldalt, rögtön szimpatikussá vált a lehetőség. Tulajdonképpen azoknak segít ez a csapat, akik hozzám hasonlóan nem rendelkeznek irodára alkalmas ingatlannal, amit székhelyként be tudnának jelenteni. Megmondom őszintén, kicsit sajnálnám is az iroda bérlésére és fenntartására költendő pénzt. A szekhelyszolgaltatas24.hu/ székhelyszolgáltatásával azonban ez a probléma megszűnne, hiszen ők biztosítanák a székhelyet a cégem számára.

Még az is megfordult a fejemben, hogy a saját lakásomat jelentsem be a vállalkozás székhelyeként, de erről lebeszélt az oldal, mert ebben az esetben építményadót kellene fizetnem, ami pedig szintén plusz kiadás. Igen ám, de akkor mi is pontosan, amit a szekhelyszolgaltatas24.hu/ szolgáltatása nyújt? Nos, először is, kihelyeznék a cégtáblámat és fogadnák a címre beérkező postámat. A leveleket digitálisan archiválnák, és a részemre is továbbítanák elektronikus formában. Ha hatósági ügyben keresnének meg a címen, a hatóság szerveit is fogadnák és képviselnének a hatóságok előtt. Mindehhez pedig nem kell mást tenni, mint a szekhelyszolgaltatas24.hu/ oldalán kitölteni egy online ívet, és a csapat tagjai fel is veszik az emberrel a kapcsolatot. Ha esetleg nem rendelkeznék ügyvéddel a székhelyszolgáltatás nyélbe ütéséhez, mindennek fejébe ingyen biztosítanak ügyvédet a procedúrához! Ha pedig mindent lepapíroztunk, benyújtják a székhelykérelmet a cégbíróság felé.

Hálás voltam, hogy előkerült ez az opció, és igencsak elgondolkodtam a lehetőségen. Úgy érzem, sok fáradságot megspórolhatnék így – ti hogy vagytok ezzel?