A szép kert megművelésének is megvan a maga kultúrája

A kultúra életünk minden részét áthatja. Ha kultúráról beszélünk, nem csak a művészetekre kell gondolnunk, a film-, a képző-, a zeneművészetre, az irodalomra. Hisz kultúra maga az egész élet. Van a viselkedésnek kultúrája és bizony van a kertművelésnek is kultúrája. Nemrégiben erről elmélkedtem, miközben a gazdabolt.hu kínálatából szemezgettem és bevásároltam vetőmagokból.

Ha vetőmagok, akkor gazdabolt.hu. Én már évek óta innen vásárolok, mert jó áron mindent megtalálok, amire csak szükségem lehet. Hogy mi ez a minden? Például fűszernövénymagok, a bazsalikomból is van több mint egy tucatféle, citromillatú, fahéjillatú, piroslevelű, vagy épp kislevelű, salátalevelű. Emellett azonban a gazdabolt.hu nagyon sokféle vetőmagot kínál, például legelőkre, bíborherét takarmánynak, vagy kisállatoknak, nyulaknak, teknősöknek magkeveréket. De most nem is erről szeretnék beszélni, hanem a csodaszép, különleges virágokról.

Amikor elkezdtünk kertészkedni, apránként haladtunk. Először a fűszernövényekkel kezdtünk, melyeket a gazdabolt.hu-ról szereztünk be. Aztán jöttek a gyógynövények, melyekből szintén széles kínálattal találkozhatunk ebben a webáruházban. A saját termesztésű gyógynövényekből még a tea is finomabb, és mi úgy vagyunk vele, hogy inkább megiszunk egy-egy csésze gyógyteát, minthogy gyógyszert szedjünk. Így mindig van otthon borsmentatea, citromfű és kamilla is.

Emellett a gazdabolt.hu kínálatában számos magról ültethető virág és hagymás virág is kapható. Bevallom, én itt töltöttem el a legtöbb időt, hisz olyan nehéz választani. Olyan virágos kertet szerettem volna, ahol mindig van valami, ami éppen virágzik, hisz tavasztól késő őszig szerettem volna gyönyörködni a csodaszép színekben. Így utána kellett járnom, hogy melyik virág mikor virágzik, milyen gondoskodás, milyen talaj, milyen fényviszonyok szükségesek ahhoz, hogy az adott virág a legszebb legyen.

Ebben is nagy segítségemre volt a gazdabolt.hu, mint ahogy abban is, hogy itt minden olyan virágot megtaláltam, amire csak szükségem lehet. Vagyis, ha mindent megvettem volna, amit szerettem volna, akkor nem is lett volna elég a kertünk hozzá. Így igencsak le kellett szűkítenem a vágyaimat. Az egyik nagy kedvencem a vízifuxia, melyből színes magkeveréket lehet kapni a gazdabolt.hu-n, de ugyanígy színkeverékben kapható az erdei csillagfürt is. Korábban én sem hallottam ezekről a virágokról, de itt volt az ideje, hogy megismerkedjen a különleges, kevésbé elterjedt virágokkal is.

Ami nagyon tetszett még, hogy itt vadvirág magkeveréket is lehet kapni, sőt, olyan virágmag keveréket, amit kifejezetten a hasznos rovarok számára állítottak össze. A méhlegelőknek, rovarlegelőknek nagyon nagy szerepe van az életünkben. Mi magunk is azért ültettünk virágot, gyümölcsfákat, hogy a méheknek legyen területe. A méhlegelőnk mellé pedig egy méhhotelt is építettünk a gyerekekkel, így bátran mondhatjuk, hogy a kiskertünk állatbarát. Ezt is a gazdabolt.hu-nak köszönhetjük, hisz itt szereztük be a madáreleséget is télre, valamint azokat a virágmagokat, melyek ideálisak a hasznos rovarok, méhek számára.

Napestig lehetne sorolni a csodaszép virágokat, melyek között vannak hagymás különlegességek és trópusi ritkaságok is. Azonban érdemes inkább ellátogatni a gazdabolt.hu-ra, ahol többféle kiszerelésben is hozzájuthatunk kedvenc vetőmagjainkhoz, kiváló minőségben, kiváló áron.