Ahány kultúra, annyi szokás

Hányszor szóba kerül egy szimpla asztali beszélgetés alkalmával is, hogy “jó, de ez más kultúrákban nem így szokás…” vagy “A kultúránk meghatároz minket ebben a kérdésben…”. Rengetegféleképpen kötődünk a kultúránkhoz. A politikánk, a személyiségünk, a társadalmi berendezkedésünk, egy nemzet kultúra nélkül, ugye gyökértelen fa, ahogyan Bob Marley énekes is mondta.

A pénz a kultúrában és a nyelvben

Minden kultúrában jelen van a pénzhez való viszonyulás is. Minden nyelvben más kifejezést használunk például a pénzhez és a munkához való viszonyunkra. Magyar nyelven ugye pénzt keresni szokás, míg az angolban make money, vagyis csinálni, megteremteni szokás a pénz, a németeknél geld verdienen, vagyis pénzt szerezni.

Sokat emlegetett fogalom a pénz, és ez nem véletlen

A pénznek is messzi időkbe visszanyúló kultúrája van, gondoljunk csak arra a rengeteg, a nyelvünkben aktívan jelenlévő kifejezésre, amely a pénzhez kötődik. Például: Jó pénzért a saját anyját is eladná; Sárba dobott pénz; Ott az apád pénze (akkor használatos, ha valaki elbotlik menet közben); Rossz pénz nem vész el; Pénzen vett dicséret, cifra hazugság és hasonlók. Érthető, hogy ilyen aktívan jelen van a szókincsünkben, hiszen az életmódunkban is, az ókori görögöknél, a Római Birodalomban, a keltáknál, a bizánciaknál és a magyar királyoknál is rengeteg egyedi érme született. Mindenkinek ismerős is lehet ez a mondás, hogy a tolvajt nem zavarja, hogy a király arcképe van a pénzen.

A munka és a pénz kapcsolata

A kultúránknak része az, hogy hogyan viszonyulunk a pénzhez és a munkához. Szokás mondani, hogy a magyar szívós a munkában, de mégis fut a pénze után. Vagy a sok gunyoros megnyilvánulásunk, ha valaki minden garast a fogához ver, akkor az nem bízik senkiben, ha pénz fát ültetne inkább, mint dolgozna, akkor lusta, ha az ablakon dobálja ki a pénzt, akkor felelőtlen, pazarló.

Hogyan viszonyulunk a gazdasághoz

Majdnem minden ország modern kultúrájában elterjedt nézet az, hogy a pénz nem minden, de jó ha van, és legjobb az, ha úgy kereshetjük meg, ahogyan mi szeretnénk. A mi generációnk számára például a kultúra számos területéről érkezik az az üzenet, hogy az önmegvalósítás lehet a munkánk része, ma már nem olyan kockázatos, ha önálló utakat keresünk. Sokan vállalkoznak, céget alapítanak, start up programokban vesznek részt, megpályáznak lehetőségeket. Ma ezt már nem kell feltétlenül a legkockázatosabbnak tekinteni, rengeteg lehetőségünk van. Főleg, ha már megalapítottuk a cégünket, és belevágtunk annak kialakításába, rendszerét felépítettük, és már minden halad a maga medrében.

https://topcegalapitas.eu/cegmodositas/

Változás biztonságosan

Kisebb változtatásokra azonban szinte mindig szükség lehet, körülöttünk is minden változik, így megeshet, hogy a cégünk életében is fordulhatnak a dolgok. Ekkor jó lehet, ha profikra bízzuk magunkat, akik sokéves tapasztalatukkal és segítségükkel könnyebbé tehetik ezt. A https://topcegalapitas.eu/cegmodositas/ ebben nyújthat remek segítséget, ha cégmódosításról van szó, ők tudják mire van szükség.

Amit tudni érdemes

A cég nemzetközileg elismerten biztos anyagi háttérrel rendelkezik, irodájuk a belváros szívében, könnyen elérhető helyen, a Bem rakparton van. A hét minden napján nyitva tartanak, hogyha személyesen konzultálnánk velük, egyedül pénteki napok alkalmával jobb ezt telefonon előre egyeztetni a cég munkatársaival. Az anyagiak részén sem kell szélütést kapnunk, mindenfélét kapunk a pénzünkért, nem csak az ablakon dobjuk ki. A cégmódosítás esetében, ha az alapszolgáltatást választjuk a https://topcegalapitas.eu/cegmodositas/ weboldalon, akkor rögtön láthatjuk, hogy ez mennyibe kerül nekünk, hasonlóan akkor, ha tagcserét is szeretnénk, vagy átruháznánk a cégünket. Minden lehetséges extra költségről is pontos infókat kaphatunk.

A cégmódosítások esetében a jogi segítséget és az adminisztrációt kapásból átvállalják, így ez már nem a mi vállunkat nyomja. Ezen kívül persze még sok előnyös ajánlatot kínálnak, mint például a 6+1 hónap ajándék székhelyszolgáltatást, iroda biztosítását a tárgyaláshoz, konzultáció lehetőséget, előzetes információk kérését. Sőt a dokumentáció során a szükséges aláírásmintákat is megkaphatjuk, ha szeretnénk. A pénzünk úgymond jó helyre vándorol.

Jó lenne, hogyha a hozzájuk hasonló cégek miatt a vállalkozásról, egyéni szerencsepróbálásról és a cégek működéséről is változhatna némiképp a köztudat véleménye. Hiszen ez a cég láthatóan korrekt ajánlatot tesz, mégis érezzük azért, hogy minden ismerősünk háromszor olyan óvatos ilyen kérdések esetében, mindenki igyekszik alaposan utánajárni, hogy kivel köt üzletet. Ez persze teljesen normális, és ezt a topcegalapitas.eu is látja, ezért minden szolgáltatásukról részletes információs sávot adtak meg a weblapjukon. A különböző székhelyek esetében például más és más típusú szolgáltatást tudnak ajánlani, amelyek különböző árkategóriába tartoznak. A budapesti székhelyűek általában a középső árcsoporthoz tartoznak. Foglalkoznak Bt alapítással, Korlátolt Felelősségű Társaság (KFT) alapítással, székhelyszolgáltatással és persze, amint azt már említettem, cégmódosítással.

Ha kérdésed van, mindenre van válasz

Mindenhol található lenyíló fülekben a honlap alján egy tájékoztató, amelyikben felsorolják a leggyakoribb kérdéseket, mint például, hogy a különböző ügyeknél mi a pontos menete az eljárásnak vagy, hogy milyen okiratok, okmányok kellenek, hogy feltétlenül nálunk legyenek. Persze, ha még mindig maradnak bennünk aggályok, akkor lehet érdeklődni telefonon keresztül is, ami szerintem egy extra jó pont. Az ügyvédi segítség pedig nagyon lényeges, hiszen egy cégmódosítás esetében az apró változtatásokkor, mint például a cégnév esetleges cseréjénél is kell egy ügyvéd, a topcegalapitas.eu pedig képes jó ügyvédi ajánlatot tenni nekünk.

A cégkultúra

A cégkultúra fogalma egyébként szintén létezik, ez a két világ is kapcsolatban áll egymással, mint ahogyan a pénzé és a munkáé is. A cégkultúra az összhangot jelenti általában, vagyis azt, hogy a cég, amelynek tulajdonosai vagy tagjai, társalapítói, esetleg megálmodói vagyunk, az feltétlenül magában foglalja, hogy hatékonyan végezze a feladatát mint cég, mindent túléljen, és ne legyen akadály a változás, valamint szervezett legyen és egyedien tudjon megjelenni a munkapiacon.

A változásra való adaptáltság tehát alappillére a cégek kúltúrájának, éppen ezért a https://topcegalapitas.eu/cegmodositas/ weboldalt jó észben tartani, hogyha erre sort kell keríteni. Tudjuk, hogy jó munkához idő kell, de jó munkához kell egy jó csapat is, amely biztonságosan tud segíteni saját cégünk életén.

A cégek kultúrájába való csatlakozás egyértelműen adott a https://topcegalapitas.eu/cegmodositas/ esetében, az ügyfelek az elsők, a székhely miatt többé nem kell aggódni, ha nincs saját irodánk vagy ha egyszerűen csak nem szeretnénk lakóhelyünket megadni a cég bejegyzésénél, akkor segítenek. Ha változik a cég neve, tagjai, birtokosa cserélődik, vagy a tevékenységi körünk esetleg változik, akkor segítenek. De, ha mi még csak most csatlakoznánk a cégek világához és esetleg cégalapításban, KFT alapításban gondolkozunk, akkor is kereshetjük őket. Minden foglalkozásnak, iparágnak, tevékenységnek megvan a maga kultúrája, amelybe beletartozik, hogy képesek vagyunk együtt dolgozni. Valakit felkeresni és megbízni a rajtunk kívülálló feladatokkal remek lehetőség és cégünk biztonságos ellátását is garantálja.