Autómosás kisokos: mikor, hol, mivel

Mint ahogy az életünk sok területén, úgy az autómosást illetően is vannak különbségek a különböző emberek, régiók, országok között. Ez egyrészt az időjárási eltérésekből adódik, másrészt kulturális vetülete is van a dolognak.

Az autómosás gyakorisága természetesen függ a használat módjától is. Általánosságban az autómosás nemcsak az esztétikai megjelenésre van hatással, hanem segít az autónk állapotát is megőrizni.

Azonban nem feltétlenül kell víz az autómosáshoz, tudják ezt azok, akik olyan régiókban élnek, ahol bizony olykor vízhiány van. Afrikában és az Amerikai Egyesült Államok egyes részein már eléggé el van terjedve a száraz autóápolás.

A környezetvédelmi szempontok mellett több más érv is a száraz autóápolás mellett szól. Ezt a kényelmet, megbízhatóságot és hatékonyságot kínálja a Safety Wash, melyről a safetywash.shop oldalon lehet tájékozódni.

Nagy előny, hogy a száraz autóápolás egy időtakarékos megoldás. Hisz akár otthon is el tudjuk végezi, az utcán, vagy a garázsban. Nem kell tehát felkeresnünk egy autómosót, ott adott esetben sorba állni és várakozni. Maga az autó tisztítása időben is gyorsabb, mint a vízzel való kézi autómosás.

A száraz autóápolás lépései sem bonyolultak. A Safety Wash termékét kell egyenletesen az autó felületére permetezni. Olyan vastagságban, mintha az autó deres lenne. Ezután pedig a speciálisan erre a célra kifejlesztett kendővel kell letörölni a szennyeződéseket. Végül egy másik kendővel szárazra törölni a felületet.

A hagyományos vízzel történő autómosás során általában nagy mennyiségű vizet használnak fel, ez akár 100-200 liter is lehet alkalmanként. Ez nem csak a környezetünkre lehet káros hatással, hanem a pénztárcánkra is. A víz nélküli autótisztítás ezzel szemben teljesen vízmentesen végezhető el.

Környezetbarát technológia, ami egyben idő- és energiatakarékos is. Akkor is jó megoldás, ha nem az egész autót szeretnénk megtisztítani, csak egy részét. Például ha a tiszta autónkra madárürülék kerül. Ezt egy ötperces művelettel el is tudjuk tüntetni, ha a Safety Wash eszközeit használjuk. A technológia nem új, már több mint tíz éve használják sikeresek és elégedetten. A száraz autóápolás a jövő – mondják a szakemberek és ha belegondolunk, hogy bolygónk vízkészlete kifogyófélben van, akkor bizony érdemes elgondolkodni ezen mindenkinek.

Így a száraz autóápolás melletti érvek bizony valamennyi tekintetben megállják a helyüket. Kényelmet, hatékonyságot kínálnak. Egyszerű művelet, környezetbarát anyagokkal. A Safety Wash termékei nem károsak a környezetre, fél év alatt lebomlanak. Így nem károsítják a természetet, mint sok más, az autóápolásban használt vegyszer.