Az alkohol szeretete hozzátartozik a kultúránkhoz?

Mondhatjuk, hogy inni mindenki szeret. Van, aki tud is, van aki kevésbbé, van aki tudja tartani a mértéket, akit a minőség érdekel, aki egy pohár jó bor mellett órákig üldögél, és van, aki csak azért iszik, hogy felejtsen.

Mondhatjuk, hogy azért a legtöbb országban van valamiféle alkoholfogyasztáshoz köthető kultúra, vannak országok, akik kevesebbet isznak és vannak, akik többet.

Magyarország inkább az utóbbiba tartozik, hiszen nálunk kimagaslóan sok az alkoholista.

Talán ennek a kultúránkhoz is van köze. Hiszen minden Magyar szereti a pálinkát, vidéken sokan otthon is főznek, az összejövetelek, közös koccintásoknak, esküvőknek pedig mindig kötelező eleme a pálinka.

Ha megfigyeljük akár a népmeséket is, abban is sokszor megjelenik az alkohol, de rengeteg költőnk írt verset borokról, alkoholról.

De attól, hogy az alkohol a kultúránk része, még nem jelenti azt, hogy immunisak lennénk a káros hatásaira, vagy hogy sokkal szabadabban fogyaszthatjuk.

Rengeteg alkoholista van hazánkban, ezek az emberek pedig sokszor nem részesülnek megfelelő ellátásban, kezelésben, és így végül a túlzott alkoholfogyasztás okozza a halálukat.

Rengetegen halnak meg az alkoholizmus miatt. Senki sem szereti beismerni, hogy függő, hogy segítségre van szüksége, mert nem tud kilábalni az alkoholfüggőségből.

Pedig van megoldás erre is, hiszen sok helyen foglalkoznak alkoholistákkal, és sok helyen segítenek nekik, hogy megszabaduljanak a függőségektől és teljes életet tudjanak élni.

Az egyik ilyen cég a Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika, ahol zöld környezetben, szakértői segítséggel tudnak megszabadulni az alkoholtól.

Sok sikertörténet köthető ehhez az intézményhez, rengetegen gyógyultak itt meg, sokaknak segítettek. Nagyon jó híre van a klinikának. Itt van lehetőség konzultációkra, egyéni beszélgetésekre, de indokolt esetben egy 28 napos rehabilitációs programban is részt lehet venni, aminek a végén garantáltan nem fog alkoholhoz nyúlni a beteg.

Persze a Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika mindent megtehet, ha nem akar valaki leszokni, az újra és újra vissza fog esni, hiszen a sok beszélgetés, csoportterápia, sport segít, de az egész lényegében fejben dől el.

Itt megtanítják, hogyan élhet valaki józan életet, de az, hogy ezt tartja is, már egyéni döntés.

Magyarországon az alkoholisták száma eléri a milliós nagyságrendet. Ezeknek az embereknek pedig segítségre van szükségük. Én a Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika rehabilitációját tudom ajánlani, hiszen ezt ismerősön keresztül ismertem meg, neki itt segítettek leszokni, és sikerült is. Azóta sem iszik, pedig megtehetné.

De sikerült ráébreszteni, hogy tényleg jobb neki józanon, na meg rendszeresen beszélnek vele erről, az utógondozás programban is részt vesz.

Ha neki sikerült változtatni, leszokni, akkor, másnak is sikerülhet a Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika segítségével.