Az egészséges táplálkozás nem kultúrafüggő

Természetesen minden országnak, népcsoportnak a világon megvannak a maga táplálkozási szokásai, amit nagyban befolyásolhat a klíma, a népszokások és a hagyomány, azaz összességében a kultúra is. Ázsiában például sokkal több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak az emberek, mint itt nálunk Magyarországon, bizonyos helyeken szinte egyáltalán nem esznek húst, vagy csak bizonyos féléket, máshol pedig, például kisebb szigeteken a tenger közelsége miatt főképp a halfogyasztás jellemző. Ezek a tényezők valamilyen szinten az egészséges táplálkozást is befolyásolhatják, hiszen, például a szegényebb országokban sok embernek nincs lehetőség megválogatni, hogy mit fogyasszon, de sajnos sok helyen, ahol lenne rá lehetőség, mint például Amerikában is sokan inkább a gyors ételeket választják az egészséges helyett. Egy dolog azonban közös ezekben a kultúrákban, szinte mindenhol akad igény az egészséges táplálkozásra is. Szerencsére mi is ezek közé tartozunk, manapság már egyre többen követnek fenntartható és egészséges életmódot és nyúlnak inkább a bio, diabetikus, vegán, vagy káros anyagoktól mentes élelmiszerek felé a boltban, mint az egészségtelenebbekhez. Ha valaki azonban még csak most ismerkedik az életmódváltással, akkor hasznára lehet egy kis tájékozódás, illetve egy hely, ahol beszerezhet szinte mindent, amire szüksége lesz egy fenntartható egészséges háztartáshoz. Szerencsére van egy áruház, amely mind a tájékoztatásról, mind a termékekről gondoskodik, így a netes oldalán mind hasznos tanácsokat, tippeket, infókat találhatunk, mind pedig pár gombnyomással elintézhetjük a bevásárlást. Ez pedig nem más, mint a www.biocity.hu, a BioCity áruház weboldala.

A BioCity egy olyan áruház, amely termékeivel a tudatos táplálkozásra, illetve életvitelre koncentrál. Folyamatosan bővülő termékkínálatuk közt egészséges élelmiszereket, natúr kozmetikumokat, illetve egy öko háztartás alap kellékeit forgalmazzák. Számos márka közül válogathatunk, de a bolt saját márkás termékeit is választhatjuk, amelyek Naturcity néven szerepelnek a kínálatban. Ez utóbbiak által kedvező áron juthatunk jó minőségű reform élelmiszerekhez. Maga az üzlet Szegeden található, de természetesen nem kell vidékre utaznunk, ha megtetszik nekünk a kínálat, hiszen a www.biocity.hu oldala lehetőséget biztosít az online vásárlásra, így otthonról pár perc alatt beszerezhetünk mindent. A termékeket házhoz szállítással vagy csomagpontra történő szállítással is kérhetjük, az ár ettől függően változik. A cég 2 és 6 munkanap között ígéri a termékek kiszállítását, amennyiben van készleten az adott termékekből. Érdemes lehet jól átgondolni, hogy mire van szükségünk a rendelés előtt és több mindent vásárolni egyszerre, már azért is, mert bizonyos összeg fölött a szállítás csomagpontra ingyenes, illetve így jelentős kedvezményekhez is juthatunk.

Ha kedvezményesen szeretnénk vásárolni, az eleve akciós termékekből is válogathatunk, amelyeket az oldal külön fül alatt kiemel, de a bolt e mellett virtuális hűségkártyát is kínál, amelyet egy jutalomrendszer formájában lehet felhasználni. Vagyis az áruház nagyobb összegű vásárlás alkalmával pénzvisszatérítésben részesíti a vásárlókat. Minél nagyobb összeget fizetünk, annál több pénzt utalnak vissza a virtuális hűségkártyánkra, ami a következő bevásárláskor levonásra kerül a végösszegből. Ez annyiban jobb a pontgyűjtögetős akcióknál, hogy nem késztet minket felesleges vásárlásra, a visszautalt pénz a hűségkártyánkon marad, nem veszik el, és valóban bármilyen termékre beváltható, nem csak kiemelt ajándékokra, amelyeket amúgy nem vennénk meg. Ha gyakran vásárolunk a BioCitytől ez meglehetősen kedvező ajánlat a részükről.

Az áruház továbbá harminc napos garanciával visszaveszi a termékeit, amikkel nem vagyunk elégedettek. A fizetés biztonságos, fizethetünk a futárnak átvételkor készpénzben, vagy előre is a rendelés leadásakor, kártyával.

A BioCity megbízhatóságáról az is tanúskodik, hogy tíz éve vannak a piacon, de az üzlet korrekt hozzáállásáról a vásárlóihoz az oldalon megjelenített visszajelzések alapján is meggyőződhetünk.  

A termékkínálat sokszínű, mind a fogyókúrázók, a gluténérzékenyek, vagy más élelmiszer allergiával küzdők, a vegánok, a paleo diétát követők és a bio élelmiszereket keresők megtalálhatják a számukra szimpatikus élelmiszereket. Külön kategória van az úgynevezett superfood-ok számára, ahol például spirulinát, maca port, és más egészséges összetevőket találhatunk. Az allergiával küzdőket, illetve a diétázókat gluténmentes lisztek, tészták, zabkásák, chipsek, illetve sütik és kenyerek várják. A cég forgalmaz még táplálék kiegészítőket is, mint például zsírégetőket, testépítéshez elengedhetetlen termékeket, stb. Még kismamáknak is árulnak külön étrend kiegészítőket.

Ezen felül az áruház forgalmaz még kozmetikai cikkeket is, mint például szappanokat, kézkrémeket, hajfestékeket, fertőtlenítőket, öko mosószert, sminklemosókat, és sok mást, tehát mind arc-, láb-, kéz-, test-, és hajápoló termékeket.

Ami pedig a tájékoztatást illeti, mind a forgalmazott márkákról olvashatunk rövid tájékoztatókat, amik segíthetnek a választásban, mind magukról a termékekről. Még az egyes termékek értékeléseit is megtalálhatjuk, így kevésbé ér minket zsákbamacska. Ezen felül az áruház oldalán még egy blog is található, hasznos és érdekes bejegyzésekkel, amelyek mind egészségmegőrzés, mind környezettudatos és fenntartható életmód kategóriában adnak tájékoztatást, tippeket és tanácsokat. Ezen felül recepteket is kínál finom és egészséges ételek elkészítéséhez, így a kezdő életmód váltóknak ezek is kifejezetten hasznosak lehetnek.

Az áruház azon felül, hogy egészséges termékeket forgalmaz, mind ezekkel a tájékoztatókkal, mind pedig gyakorlatban történő akciókkal hangsúlyt fektet a társadalmi problémákra. A weboldalon különböző jó cselekedetekre buzdítja az embereket, például kupakgyűjtésre, amellyel hozzájárulhatunk beteg gyermekek kezelési költségéhez, illetve adomány formájában is segíthetünk rászoruló családokat. A www.biocity.hu a gyűjtés lebonyolításában is szerepet vállal. Ezen kívül a webáruház oldalán rövid tájékoztatást nyújtanak az újraélesztési készség elsajátításának fontosságáról, és annak érdekében, hogy ez a tudás minél több emberhez eljusson még egy rövid oktató ábrát is találhatunk a leírás alatt.

Egyszóval egy rendkívül szuper boltról van szó, ami ráadásul segít abban is, hogy ne egy tömött áruházban kelljen keresgélnünk az egészséges vagy bio termékeket, hanem könnyedén egy helyen, akár otthonról beszerezhessük őket.