Az éjjel soha nem érhet véget a Balatonon

Hagyományőrző leánykérés

Az európai kultúrában nagyon fontos helyet kap a születés, a halál, és a házasság megünneplése. Emlékszem, a nővére esküvőjére is milyen szeretettel készültünk. mi díszítettük fel az asztalokat, székeket saját kezűleg, még a bejárati és az asztali dekorációk is a mi kezünk munkáját dicsérik. De nem csak az esküvőnek, hanem már magának a lánykérésnek is meg van a maga kultúrája. Mi vidéki család vagyunk, ezért nagyon fontosnak tartjuk a hagyományok őrzését. A lánykérés is a szokásos módon történt. Mielőtt Peti eljegyezte volna Krisztit, ellátogatott hozzánk, és elkérte Krisztit édesapámtól annak rendje és módja szerint. Csak apukám engedélye után volt szabad a szíve választottját is megkérdezni arról, hozzámenne-e feleségül.

Amilyen hagyománytisztelők vagyunk az efféle szokásokban, azért a kevésbé hivatalos eseményeken mi is el tudjuk engedni magunkat. Kriszti lánybúcsúját például én szerveztem, és igyekeztem olyan élményben részesíteni őt és a társaságot, amit biztosan soha nem fog elfelejteni. A balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalon találtam egy nagyszerű lehetőséget, és ahogy elolvastam a tájékoztatót, rögtön tudtam, hogy ez az esemény lesz az igazi. Mintha csak nekünk találták volna ki a programpontokat, ránk volt szabva minden! A Balaton amúgy is a szívünk csücske, így egyértelmű igennel szavaztuk meg a helyszínt és a programokat is.

Felejthetetlen lánybúcsú a Balatonon

De hogy miről is volt szó tulajdonképpen? Egy felejthetetlen, vitorlázással egybekötött, soha véget nem érő éjszakáról a Balatonon… Két órán át vitorláztunk a tó vizén, volt hajóskapitányunk is a fedélzeten, aki közben sok érdekességet mesélt a környékről és a látnivalókról… és persze vette a lapot minden egyes poénkodásunknál, így egy percig sem éreztük kívülállónak őt. Az italfogyasztás a vitorlás út során a hajón korlátlan. Ráadásul a hajókázás után ingyenesen látogathattuk Siófok szórakozóhelyeit, és még ott is kaptunk kedvezményeket a fogyasztásunkra! A bulika után az éjszakát a hajón tölthettük, zártkörű környezetben – csak a miénk volt a kikötő. Mi ezért úgy éreztük, igazán exkluzív programon veszünk részt, mintha csak az egész világ a miénk lett volna…

Akinek igénye volt ár, megvacsorázhatott a kikötőben található étteremben, ami ráadásul gyönyörű, panorámás étterem, a tóra nézett. A reggelit viszont mindannyian igénybe vettük ott másnap, isteni volt, amit ettünk! És persze nagyban segítette a másnapi rekreációnkat is… Ezen felül, hogy teljességgel ki tudjuk pihenni az előző napi bulizás fáradalmait, még wellness belépőket is kaptunk a kikötő mellett, egy impozáns szállodában… Mindezt a fantasztikus szolgáltatás 10.900 Ft / fő áron kaptuk, ami azt gondolom, nem is drága ahhoz képest, hogy ilyen luxus körülmények között szórakozhassunk a lányokkal! A személyzet és a kapcsolattartó is végig nagyon kedvesek voltak. Ha bármi kérdésünk volt, vagy ne adj’ isten dátumot szerettünk volna módosítani, akkor pedig a balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalon található elérhetőségeken készséggel állnak a rendelkezésünkre a szervezők akár e-mailben, akár telefonon.

Ti mikor hívjátok fel őket időpontért?