Egy kulturált ember is tanulhat valamit egy szakembertől

Egyetemet végzett ember vagyok. Sokan azt gondolják, egy diploma szabja meg valakinek az értékét. Sokszor azonban olyan helyzetekbe kerülünk, amikor el kell engednünk az egónkat. Mert igenis, rengeteg dologhoz mások jobban értenek, mint mi. Legyenek azok festők, vagy víz gáz fűtésszerelő szakemberek.

Kultúránkban nem kap elég megbecsülést ez a munkás réteg. Pedig nélkülük nem igazán tudnánk élni. Vegyük példának az én esetemet. Elromlott a gázkazánom, a radiátorom és eldugult a lefolyóm. Ha nem találtam volna a Vízgázfűtésszerelő24 könnyen kezelhető oldalán víz, gáz, fűtésszerelő szakembereket, most nem tudom hol lennék.

Egy egyszerű google keresésbe került, hogy megtaláljam az oldalt. Utána tudtam olvasni a felületén annak, hogy milyen problémám van. Sajnos kiderült, hogy víz, gáz és fűtésszerelőre egyaránt szükségem lesz. Aggódni is kezdtem amiatt, hogy miként fogom összeszervezni ezt a dolgot velük. Nem könnyű időpontot kapni akkor sem, ha csak egyetlen szerelőről van szó. Hát még háromnál!

Pozitívan kellett csalódnom, mert rövid beszélgetések után el is mondták, hogy a mai nap folyamán mikor tudnak kijönni. Először nem hittem a füleimnek. Az ígéretet pedig betartották és sorra jöttek egymás után. Elmagyarázták a problémákat és azt is, hogy mennyi időt fog igénybe venni a javítás.

Ahogy néztem őket, csodáltam a kitartásukat és odaadásukat. Egy rossz szót nem hallottam tőlük és még jól el is beszélgettünk. Miután kész volt minden, főztem nekik egy kávét és addig beszéltünk, amíg nem hívták őket egy újabb ügyhöz. Kicsit betekintést nyerhettem abba, hogy milyen értékes ember vannak a víz, gáz és fűtésszerelők között is.