Fontos lenne a kultúránknak a fogorvoshoz járás

Magyarországról a legtöbb külföldinek a nyelvünk és a magyar konyha jut eszébe, hiszen ezek kiemelkedő jelentőségűek és sokat elmondanak az országunkról. A konyhánk egyedi, nagyon fűszeres és csípős, a nyelv pedig jól tudjuk, hogy nehéz, sokak számára elképzelhetetlen, hogy megtanulja, ezért nagyon fontos kulturális jelentőségű. A fogorvosomnál is szóba került ez a téma a legutóbbi konzultáción, mert egy orvosi konferencián járt, ahol a rendszeres fogorvoshoz járásról beszéltek, és azt fejtegettük, vajon jó üzenet-e az, hogy a sztároknak rikító, természet ellenes fogaik vannak, amit csak a fogfehérítés tesz azzá, viszont a rendszeres fogorvoshoz járás is sokat segítene a mosolyunkon, mégsem vált megszokottá a társadalmunkban, pedig nagyon fontos lenne, akár a magyar nyelv beszéde szempontjából.

A Fogorvos Budapest rendelőjébe járok már évek óta. Először én is egy panasszal érkeztem, és a Google keresőben őket találtam a legszimpatikusabbnak a fogpótlás budapest keresőszóra keresve. A rendelő kezelései nagyon széleskörűek, az általános diagnosztika, tömés, gyökérkezelések mellett fogpótlások, implantáció, fogszabályozás és gyerekfogászat is szerepel a tevékenységi körei között. A honlapon minden fogorvost megtalálhatunk, aki itt rendel bemutatkozással és képekkel együtt. Bejelentkezni lehetséges online vagy telefonon és akár e-mailen is, időpontot pedig egész jól lehet kapni. Az árak egy magánrendelésnek megfelelnek, a hely felszereltségéhez képest korrektek, sok esetben versenyképes árak vannak, kicsit olcsóbbak is, mint néhány hasonlóan felszerelt hely. Ezen felül pedig a honlapon tételesen fel is van tüntetve minden kezelés ára, így nem érhet minket meglepetés, ha tömésről vagy koronáról van szó, ugyanis például a korona esetében is fel vannak tüntetve a különböző típusú koronák árai. A rendelőről valódi képek vannak fent, nem csak internetről használt általános stock fotók. A környezet nagyon szép, a recepción is mindig kedvesen fogadnak, emellett pedig nagyon nagy a tisztaság és az időpontomnak megfelelően szólítanak. Nincs várakozás, hiszen már az időpont felvételekor el kell mondani a panaszunkat amiatt, hogy tudják egy páciensre mennyi idővel számolhatnak, így elkerülve, hogy várni kelljen egy elhúzódó kezelés miatt.

Nem sűrűn jártam fogorvoshoz ezelőtt, nem szerettem az iskolai fogászatokat, ami nem könnyítette meg a dolgot, hogy később rendszeres orvoshoz járó legyek. Ezt a doktor úr is alátámasztotta, ugyanis ezek a rossz élmények azok, amik miatt később félve, és csak fájdalmakkal járunk el a rendelőbe. A Fogorvos Budapest viszont nagyon meggyőzött, a legjobbak fogpótlásban Budapesten, ezt bizton állíthatom. A doktor úr nagyon türelmesen fogadott a kezelésem előtt és mindent alaposan átbeszéltünk mielőtt megtörtént a fogpótlás. Már érkezésemkor látta rajtam, hogy borzalmasan izgulok, ezért először beszélgettünk és kicsit oldotta a hangulatot, hogy nem éreztem a doktor-páciens viszonyt, hanem lazább volt az egész rendelés menete.

A fogpótlásra azért volt szükségem, mert ki kellett húzni egy hátsó őrlőfogamat és nagyon zavart a hiánya. Emiatt megdicsért a doktor úr, mert ha hiányzik egy fog, az a teljes fogívet hátrányosan befolyásolhatja. A hiányzó fog melletti fogak elvesztik tartásukat, oldalról nem támasztja meg őket semmi, és a szemben lévő fogak is elkezdhetnek kiemelkedni a fogívből, mert páratlan lesz a fogsor, és így tovább sorban elmozdulhatnak a fogaink. A helyreállítás pedig nehezebb és még költségesebb, mint egy fog pótlása. A fogpótlásom személyes, egyéni konzultációt igényelt, ami minden esetben így van, mert nincsenek sablonok erre, mindenkinek egyéni kezelést kell kapnia, hiszen 2 egyforma fog nem létezik. Mi a fogimplantálás mellett döntöttünk, ami nem volt olcsó mulatság, de így nem kellett hozzányúlni az ép fogaimhoz, ezzel megkönnyítve a későbbi problémákat. Az új fog a lenyomatvétel után egy hét után már el is készült és a helyére is került. A doktor mindent elmondott, amire oda kell figyelnem a pótolt fogammal, hogy minél tovább megóvjam a sérülésektől és elmondta mennyire fontos a helyes fogmosás, amit sokan nem tudunk még felnőtt korban sem helyesen végezni.

A doktor úrral ekkor beszéltem először a rendszeres fogorvoshoz járásról és annak hiányáról. Felhívta a figyelmem, hogy ha évente egyszer elmennénk egy ingyenes és fájdalommentes ellenőrzésre, akár egy állami fogászatra, akkor magunknak könnyítenénk meg az életünk, hiszen időben észrevennék a fogszuvasodást, meg lehetne előzni a foghúzásokat, ezzel elkerülve a későbbi fájdalmas beavatkozásokat. Az első kezelésem után pár hónappal csináltunk fogkőleszedést is, ami nagyon jót tett a fogaimnak. Először kellemetlen érzés volt és utána egy kicsit érzékenyebbé váltak a fogaim, de szép fényük lett és éreztem, hogy jobban érzem magam velük és javult a szájhigiéniám is. Azóta rendszeresen járok a doktor úrhoz konzultációra és fogkő leszedésre is, amit a Fogorvos Budapestnek köszönhetek, mert valóban bizalmat keltettek bennem a fogorvoslás témában, ezzel javítva a hozzáállásom a szájhigiéniához.