Futócipő választása sosem volt még ilyen egyszerű

A mai fiatalokat nagyon sokszor éri az a vád, hogy nem vigyáznak a kultúrára és nem becsülik meg a kulturális értékeket. Pedig hát lássuk be, hogy mindenki volt “mai fiatal” és lám, az ország még áll és a kulturális értékek is meg maradtak – el nem vész, maximum átalakul egy kissé a megőrzés módja, ami viszont szerintem teljesen természetes. Minden változik, sőt egyre gyorsabban: miért pont a kulturális értékek őrzésének, továbbvitelének módja lenne kivétel ez alól? Számomra például elképesztő, ahogy egy-egy ügyesebb zenész, énekes vagy csapat ötvözni tudja mondjuk a népzenét a modern zenei vonalakkal és képesek úgy összefésülni a kettőt, hogy az valóban egymás kiegészítőjeként működjön és megmaradjon az a bizonyos “flow” élmény, amit mindenki keres egy-egy zenében. De ha zene, beszélhetünk akár a klasszikus versek megzenésítéséről is, ami szintén egy külön műfaj!

Lehet erről sokat beszélni, ahogyan arról is, hogy mennyire nehéz manapság kiválasztani a megfelelőt a futócipők közül – amíg meg nem nézed ezt az oldalt! A megfelelő futócipő kiválasztása valóban nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé, teljesen függetlenül attól, hogy milyen célra szeretnéd, pályára vagy éppen terepre. A cipoteszt.hu-nál például többnyire szuper terepfutócipőkről találsz nagyon részletes értékeléseket, amelynek segítségével sokkal könnyebben választhatod ki a futócipők közül a számodra leginkább megfelelőbbet. A terepfutás például egy elég speciális ágazat, így hát elég sok szempontnak meg kell felelnie ahhoz, hogy biztonságosan róhasd a köröket, vagyis az utakat: várhatóan nem sima talajon lesz használatba véve, így ilyen körülmények között is szuper tapadási képességgel kell, hogy rendelkezzen. Éppen ebből az okból kifolyólag szintén figyelni kell arra is, hogy a tartás is sokkal jobb legyen az átlagosnál, hiszen egy-egy terep nem tökéletesen kiszámítható és egy ismerten is bekövetkezhetnek kisebb, akár kellemetlen meglepetéseket is okozó változások – ha pedig nem tart megfelelően, csúnya sérülés is lehet a vége. És mivel nem egy sima útvonalon fogsz benne haladni, várhatóan lesz por, kavics, amely beszóródhat, amely szintén balesethez, kevésbé rossz esetben jó pár kényelmetlen perchez vezethet; hogy ezt megelőzzék, a cipő kialakításának ezt meg kell akadályoznia. És végül, de nem utolsó sorban az sem éppen haszontalan, ha a lábujjaidat nem rúgod szét az első óvatlan pillanatban már a legelső kis sziklánál vagy kőben, így érdemes olyan választani, amelyet a gyártók a tervezéskor elláttak ezzel a bizonyos plusz réteggel.

A futócipők közti böngészéskor az is nagyon hasznos, hogy számos beszerzési forrás is feltüntetésre került, ráadásul árral együtt és egy kattintással a megfelelő oldalon is lehetsz. Én maximálisan ajánlom a fent említett weboldalt, hiszen a futócipőkről tényleg valódi, hiteles értékeléseket és véleményeket olvashatsz, olyanoktól, akik tényleg értenek hozzá. Számomra is barátaimnak is nagyon sokat segített már a választásban, biztos, hogy te sem leszel kivétel!