Ha gyógytorna kell, jobb, ha az ember a legjobbat választja

Sajnos az itthoni kultúrának valahogy nem képezi kellően nagy részét a prevenció és az általános karbantartása a testünknek és lelkünknek. Rendszeresen elcsípek olyan beszélgetéseket, ahol a baráti társaságban valaki megemlíti, hogy pszichológushoz jár – mire valaki megkérdezi, hogy miért, valami baj van? Ugyanez igaz a gyógytornára – hiszen abban is benne van a gyógy szó, ez már nem jelentheti azt, hogy csak simán, megelőzés jelleggel jár valaki erősíteni a megfelelő helyre. Pedig a gyógytorna egyáltalán nem biztos, hogy csak kezelés jellegű. De valamiért mégis ez jellemző a kultúránkra, ki tudja miért. Őszintén remélem, hogy a jövőben ez csak a jó irányba fog majd változni és nem merülnek fel majd felesleges kérdések egy ilyen bejelentés kapcsán.

A gyógytornára visszatérve pedig én azért kezdtem el, mert alkalmanként előfordult, hogy hosszú ücsörgések után pár napig küzdöttem mindenféle hátfájdalommal. Ez nem állandósult szerencsére, viszont arra gondoltam, hogyha a megfelelő szakembereknél tudom megtanulni a megfelelő izmok erősítését, akkor ezt hosszú távon alkalmazva megszüntethetem ezeket a problémáimat. Ezért kerestem fel a Therapy4U-t Budapesten, a János Pál pápa téren. Ez egy olyan gerincterápiás központ és medical fitness stúdió, amilyenre pont szükségem volt. Az itt dolgozó szakemberek a gerinccel kapcsolatos problémák mesterei, minden területen. Ha egy kicsit átfutjátok a weboldalt, akkor találhattok egy hosszú felsorolást arról, hogy milyen típusú terápiáka és módszereket alkalmaznak. Én nem ismerem ezeket, ezért most nem sorolnám fel őket, de a lényeg talán csak az belőle, hogy valóban sokféle eljáráshoz értenek, nagyon magas színvonalon.

Ha valaki gyógytorna miatt keresi fel ezt a stúdiót, először egy gyors felmérésen esik át. Itt a megfelelő módszerrel felderítik, hogy hol és miből eredhetnek rossz testérzetek, hol lehet esetleg fájdalmunk. Ha éppen aktuális tényleg fáj, akkor általában valamilyen manuálterápiás módszerrel először megszüntetik ezt a fájdalmat, hogy aztán a kellemetlen érzések nélkül lehessen belekezdeni az erősítésbe.

A gyógytorna is többféle lehet aszerint, hogy pontosan mit szeretnénk erősíteni, jobban mondva mire van szüksége a szervezetünknek. De ezt már nem nekünk kell tudni, hiszen erre vannak a Therapy4U szakemberei, akik majd harminc év tapasztalattal várják a fájósokat és a nem fájósokat. A fő területük a gerinc fájdalma, de foglalkoznak még sportsérülések utáni rehabilitációs folyamatokkal is. Amit ők maguk is kiemelnek a weboldalukon, a therapy4u.hu-n az az, hogy nem foglalkoznak mindennel, viszont a saját szakterületükön nagyon széles az eszköztáruk, tehát millió és egyféle módszerhez tudnak nyúlni, ha valakinek kezelésekre van szüksége.

A gyógytorna lehetne annyira népszerű, hogy mindenki alkalmazza, aki csak ülőmunkát végez, hiszen megannyi jótékony hatása van az életünkre, nem csak rövidtávon. A Therapy4U ráadásul tényleg egy olyan csapattal dolgozik, akik nagyon jól értik a dolgukat. Nem véletlen az sem, hogy több budapesti sport egyesület is őket választotta, amikor segítségre volt, vagy van szükségük. A honlapon pedig nem csak a rengeteg kezelési típus van felsorolva, de az egyes tételek árai is megtalálhatók így senki sem árul zsákbamacskát, mindenki pontosan tudhatja, hogy mennyi lesz a kezelés ára. Remélem, hogy most már ti is elhiszitek, hogy a gyógytorna menő, és ezután kicsit többet foglalkoztok a testetek egészségével.