Kisgyermekes szülőként sem kell lemondani a szórakozásról

Amikor egy családban kisbaba születik, magától értetődő, hogy az élet nem folytatódhat ugyanúgy, mint amilyen mederben korábban zajlott. Egy kisbaba érkezése számos örömteli és nehéz pillanatot is tartogat. És a nehezebbek közé tartozik a fogzás időszaka.

Erre, a fogzásra ajánl megoldást az Imagine Baby olyan rágókákkal, melyeknek igen nagy hasznát vehetjük ebben az időszakban. A legtöbb csecsemőnek egyébként hat és tizenkét hónapos kora között fejlődnek ki a fogai. Az viszont széles skálán mozog, hogy mikor jelenik meg az első fog. Előfordulhat az is, hogy egyes babáknak az első születésnapjukig nem lesz egy foguk sem. A fogzó babáknak és azoknak is ajánlottak ezek a rágómakik, akiknek még nincs foguk.

A babák ugyanis három hónapos körül elkezdik felfedezni a világot a szájukkal. Egyre több nyáluk van, és már kezdik a szájukba venni a kezüket. Sok szülőben ilyenkor felmerül a kérdés, hogy ez azt jelenti-e, hogy a baba fogzik. De általánosságban az első fog általában hat hónapos kor körül jelenik meg. De előtte is igen nagy hasznát lehet venni az Imagine Baby különleges rágókáinak, amelyeknek puha fejük kíméletes a babák ínyéhez.

Az első fogak egyébként jellemzően szinte mindig az alsó elülső fogak, és a gyerekek hároméves korára általában már minden tejfog a helyére kerül. A szakemberek azt tanácsolják, hogy féléves korban már a fluoridot érdemes hozzáadni a gyermek étrendjéhez. Ez egy olyan ásványi anyag, ami a fogzománc megkeményítésével segít megelőzni a fogszuvasodást. Ezzel kapcsolatban érdemes megkérdezni a gyermekorvost is.

Amikor a baba kis fogacskái elkezdenek kibújni, az a legtöbbször kellemetlenséggel, sokszor pedig fájdalommal jár. Ezt megelőzendő léteznek különböző praktikák a fogzásra és ebben segítenek az Imagine Baby rágómakijai is. A fájdalom ellen ugyanis a rágás egy igen jó megoldás. A hideg, valamilyen fájdalomcsillapító gél vagy zselé is nagy segítség lehet. Ha fogzásra keresünk megoldást, a kis makikra számíthatunk, a fejükre ugyanis higiénikusan fel tudjuk vinni ezeket a géleket, melyet aztán a baba el tud oszlatni a saját ínyén. Vannak olyan babák, akiknél a fogzás nem okoz sok kellemetlenséget.

Ilyenkor azon a területen, ahol a fog majd kibújik, az íny megduzzad és érzékeny lehet és a baba a szokásosnál többet nyáladzik. A szülők pedig nyilván azon vannak, hogy enyhítsék ezt a fájdalmat. Ezt megtehetik úgy is, ha tiszta ujjukkal masszírozzák a baba ínyét vagy valamilyen más eszközt használnak, és ilyen a BPA-mentes rágómaki is.

A fogzáskor az is tapasztalható, hogy a babák testhőmérséklete kicsit megemelkedik, azonban, ha ez 38 fok feletti, akkor ott más dolog állhat a háttérben, valamilyen betegség vagy fertőzés. Ha a baba egyértelműen beteg, rosszul érzi magát, akkor mindenképp érdemes a gyermekorvossal egyeztetni a további teendőkről.

Amikor a babának már megvannak a fogai, ideje elkezdeni a fogmosási rutin kialakítását, sőt, már a fogak megjelenése előtt szükség lesz valamiféle szájhigiéniára, ami a legtöbb esetben arról szól, hogy tiszta nedves kendővel áttörölgetjük a baba ínyét. A fogmosási rutin napi két alkalmat jelent és ügyeljünk arra, hogy a nap végén az utolsó étkezés vagy az utolsó ital elfogyasztása után történjen meg. Hasznos, ha nem alszik cumisüveggel a gyerek, az éjszaka fogyasztott cukros italok miatt ugyanis kialakulhat a fogszuvasodás.

Amikor a gyerek már képes rá, meg kell tanítani arra, hogy hogy köpje ki a felesleges fogkrémet. A legjobb, ha a gyerek hatéves koráig a szülő teszi a fogkrémet a fogkefére.

A fogzásra sokféle megoldás létezik, és mivel nincs két egyforma baba, úgy nem válik be minden praktika sem mindenkinél.

Az Imagine Baby a fogzásra olyan egyedi rágómakikat kínál, melyek különleges formáival és színeivel rabul ejtik a kicsiket. Biztonságosan csillapítja a fogzás során keletkező fájdalmat, de eközben a babák motorikus képességei is fejlődnek. A Rágómaki fején puha dudorok találhatók, melyek kíméletesek az ínyhez, és ezekre fel lehet vinni higiénikusan a fogzási fájdalmat enyhítő készítményeket, géleket. Egy nagyon praktikus eszköz, amit mosogatógépben és sterilizáló gépben is lehet tisztítani és még a fogkefe használatára is felkészíti a kicsiket. BPA-mentes anyagokból készült és rendelkezik FDA, valamint CE tanúsítvánnyal. A makit három hónapos kortól hároméves korig ajánlják és 10,5 centiméter magas.

Nagy előnye, hogy egyedi, ergonomikus a kialakítása és igen sokféle színben kapható. Valamint egyáltalán nem veszélyes, a baba nem tudja lenyelni vagy megsebesíteni magát vele.

És ha már ellátogatunk az Imagine Baby honlapjára, érdemes alaposan feltérképezni a kínálatot, hisz igen sokféle maki kapható itt. A Rágómakik mellett Táncoló Rágómakik és Rágózoo maki is várja a vásárlókat. Aki pedig ajándékba keres valamilyen babás holmit, annak különböző ajándékszettek között is lehet válogatni, de vannak itt Makiláncok és Makihami előke is.

A kínálatban találunk fejlesztő játékokat és fürdőszobai játékokat és játékszetteket is, de érdemes akkor is itt nézelődni, ha baba textíliákat, cumit vagy mobil bilit, illetve napszemüveget, vagy pelenkát keresünk. Ezen kívül ajándékszettek széles választékát találjuk meg itt. Minőségi, különleges holmikat, melyeket akár saját babánknak, akár ajándékba vásárolunk meg, mindenképp jól járunk.

Az Imagine Baby Rágómakija igen nagy segítség a fogzásra, és így a mindennapi élet is vissza-visszaköszönhet a kisgyermekes szülők életébe is. Gondolok itt az esti kikapcsolódásra. Persze a fogzás körüli aggodalmak akár el is vehetik az ember kedvét a szórakozástól és hiába a gondoskodó családtagok, nagyszülők, ilyenkor az ember mégsem tud olyan önfeledten szórakozni.

Pedig a kultúrára szükség van akkor is, ha valakinek kisbabája van. Érdemes időt szakítani az ilyesmire egy kicsit önmagával, a párkapcsolatával törődnie az embernek. Amikor kisbaba érkezik a családba, az mindent felforgat, azonban nem önzőség ragaszkodni a régi élet egy-egy momentumához, legyen az akár a színházba járás, akár a koncerteken való kikapcsolódás. Az Imagine Baby rágómakija pedig pontosan ehhez segít hozzá, hisz így sokkal nyugodtabban hagyhatjuk otthon a babát. Hisz tudjuk, hogy a fogzási fájdalma enyhíthető és ebben igen nagy szerepet játszik ez a színes kis cuki maki. Sokan a fáradtság, kimerültség miatt elhanyagolják önmagukat akkor, amikor baba van a családban. Ilyenkor pedig ez egy idő után visszaköszön, a párkapcsolat ellaposodhat, és felütheti a fejét a társas magány.

Ezt elkerülendő a kisgyermekes szülőknek is azt szokták tanácsolni, hogy bár a rutin jó, azért hagyjanak teret a spontaneitásnak és továbbra is keressék meg az alkalmakat arra, hogy kettesben töltsenek el egy-egy estét. Akár egy koncerten vagy színházban. A kultúra fontos része kell legyen az életünknek, hisz az így lesz teljes, törekedjünk tehát arra, hogy időt szakítsunk ilyen dolgokra is.

És, ha már az Imagine Baby kínálatánál tartunk: érdemes megnézni a sokféle makit, hisz sokféle színben kaphatók. Vidám színekkel pedig a babáknak is jobb hangulatuk lesz. De ugyanígy a többi termék is igen különleges. Nagyon jó minőségűek, és tartósak. Valamint nagyon kedvelik őket a babák és a szülők is szívesen használják. Ettől pedig nem is kell több, ha a babának keresünk valamit.