Kulturális eseményt szervezni nem könnyű

Életemben először bíztak meg eseményszervezéssel. A helyi művelődési központ tavaszi koncertjének a szervezését kellett megcsinálnom. Korábban is sokat segítettem már a művelődési háznak mindenféle kisebb-nagyobb feladatban, de ilyen komoly munkát még soha nem kaptam ezelőtt. Eleinte nem aggódtam nagyon, hiszen jól ismertem a faluban élő embereket, a szokásaikat, és magát a helyszínt is. A koncert fellépői is adottak voltak, ugyanis a falubeli népi zenekar játszott. Így még azzal sem kellett külön bajlódni, hogy felkeressem és felkérjem a szereplőket. Azonban mindezek ellenére azzal kellett szembesülnöm, hogy egy teljes eseményt megszervezni jóval nehezebb, mint gondoltam. Számos olyan teendő volt, amikre korábban egyáltalán nem is gondoltam. Ilyen volt többek között a szórólapok elkészítése. Először is találnom kellett valakit, aki megtervezi a szórólapot. Ez sem volt éppen könnyű feladat, de végül sikerült találnom valakit, aki szívesen és meglehetősen olcsón elvállalta ezt a munkát. Nemsokára készen is lett a terv, nagyon meg voltam vele elégedve. Azonban jött a következő kérdés: hol fogom kinyomtatni a szórólapot?

Kétségbeesve keresgélni kezdtem a neten. Az első használható weboldal amit találtam, a Color Nyomda – https://www.colornyomda.hu/munkaink/szorolap-nyomtatas/ – honlapja volt. Örömmel láttam, hogy tudnak szórólapot nyomtatni. Többféle változatban is rendelhetünk szórólapot. Választhatunk egyoldalasat, két-vagy többoldalasat, perforáltat (például arra a célra, hogy erről lehessen letépni a belépőjegyet). Elérhetők szabvány méretek, de egyéni méretben is tudnak nyomtatni. Emellett van lehetőség színes vagy fekete-fehér szórólap készítésére, továbbá fóliázott, lakkozott, vagy matt változatok is léteznek. A rendeléshez elég, ha kitöltjük a weboldalon elhelyezett adatlapot, és az erre a célra elhelyezett szövegmezőben részletesen leírjuk, hogy milyen termékre van szükségünk. Az adatlap kitöltésénél szükségünk lesz a nevünkre, telefonszámunkra, email címünkre, és – amennyiben cég számára rendelünk – a cég adataira.

A szórólapok mellett még sok más nyomdai terméket is rendelhetünk innen. Mindent megtalálhatunk a “termékek” fülre kattintva. Többek között elérhető például címke, naptár, magazin, könyv, névjegykártya, boríték, meghívó, plakát, jegyzettömb, mappa, csomagolás… Minden termék esetében lehetőségünk van elolvasni a rendeléshez szükséges információkat és az online adatlap segítségével megrendelni az adott anyagot. A leadáshoz segítséget kaphatunk a “nyomdai anyagleadási segédlet” feliratnál. Itt leírják, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie a nyomtatásra előkészített anyagunknak. Amennyiben figyelmesen elolvassuk ezt a részt, sok plusz munkától kíméljük meg magunkat, és a nyomdai alkalmazottakat egyaránt.

A nyomda megalakulásáról is sok mindent megtudhatunk, ha elolvassuk a bemutatkozó részt. Itt láthatjuk, hogy a Color Nyomda 1996 óta működik, tehát jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Egy bemutatkozó kisfilm is megtekinthető itt, valamint az oldal tetején lapozható képeket helyeztek el a nyomda belső tereiről. A kezdőoldalon szintén található hasonló: ott fekete-fehér videók által nyerhetünk betekintést a nyomda mindennapjaiba. Amennyiben pedig a korábbi munkáikra lennénk kíváncsiak, számos referenciaképet is megnézhetünk. Nagyon megtetszett nekem a weboldal, mert igazán igényesen van megtervezve és kidolgozva. Egyszerű és könnyen áttekinthető stílusban készítették el, figyelve a színek harmóniájára is. A nyomda színei a fekete, a fehér, és a sárga: a weboldal tervezésénél szintén ezeket használták, nagyszerűen beleillesztve még a fekete-fehér videót is.

Ha fel szeretnénk venni a kapcsolatot a céggel, erre számos lehetőségünk adódik. Felkereshetjük őket emailben, telefonon, vagy akár személyesen is a budaörsi üzemben. Arra azonban fontos figyelni, hogy a nyíregyházi és a törökbálinti üzemekben nem fogadnak ügyfeleket.

Annyira elnyerte a tetszésemet a nyomda weboldala, hogy el is mentettem magamnak a https://www.colornyomda.hu/munkaink/szorolap-nyomtatas/ linket, hogy bármikor megtalálhassam megint, ha szükségem lenne rá. Ki tudja, hátha annyira jól sikerül a koncert szervezése, hogy legközelebb is megbíznak majd hasonló feladattal.

https://www.colornyomda.hu/munkaink/szorolap-nyomtatas/