Kulturált vezetés oktatás, olyan kezdőknek is, mint én

A kultúra egy elképesztően érdekes dolog, amibe sokszor nem is gondolunk bele. Minden országnak van egy saját, egyedi kultúrája. Általában ezt nem szoktuk észrevenni. Viszont, ha átlépünk egy országhatárt, azonnal feltűnik pár furcsaság és érdekesség, amihez otthon nem vagyunk szokva. Rengetegszer azt gondolja az ember, hogy a világ egységes és apróbb külső különbségeken kívül minden ugyanolyan. Ez azonban nagyon nem igaz.

Én például ezért szeretek néha külföldre utazni. Az ilyen élményektől mindig gazdagodik az ember, viszont azt vettem észre, hogy még a saját kultúránkat is fel tudjuk fedezni, más országok tükrében. Miután fél évet voltam Kínában például, a hazajövetelem után minden újnak hatott. Persze semmi nem változott azóta Magyarországon, mégis, nekem elképesztő volt az a sok apróság, amit külföldön nem tudtam megkapni.

Hasonlóan új világ nyílt meg előttem, mikor életemben először elhatároztam, hogy megtanulok vezetni. Ez egy olyan képesség, amivel őszintén, mindenkinek rendelkeznie kell. Sokáig úgy voltam vele, hogy nekem nincs szükségem erre, viszont egy gyerekkel például nem szeretnék buszozni. Szerencsére most már az interneten könnyen lehet találni autós iskolát. Én azonban csak a legjobbal akartam beérni, úgyhogy beírtam a keresőbe, hogy online jogosítvány és kiválasztottam az elsőt, amit kiadott.

Ez a helyezés pedig a Fordulat autós iskolát illette. Nagyon tetszett már rögtön a kinézet. Számomra fontos, hogy egy oldal odafigyeljen a megjelenésére, hiszen ezalapján tudjuk megítélni a szolgáltatását. Ez persze nem mindig tükrözi pontosan azt, hogy milyen lesz a minősége, mégis egy jó kezdő támpont. Különösen örültem, hogy nem éltek azzal az olcsó üzleti taktikával, hogy reklámokkal bombáznak, mikor fellépek. Így sokkal kellemesebb volt a böngészni az oldalon.

Az online jogosítvány kapcsán egyébként rengeteg információ érhető el. Fantasztikus, hogy nem csak autóra, hanem motorra is lehet náluk igényelni oktatást. Rengeteg kétség és tévhit kavargott azonban bennem. Ezért is volt olyan jó, hogy a tájékoztatók mind tömörek és könnyen átláthatóak voltak. Hihetetlen volt például látni, hogy mennyibe fog kerülni egy jogosítvány. Persze ezt alapból lehet tudni minden iskolánál, mégsem szokták rögtön az orrunkra kötni. Nekem tetszett a Fordulat autós iskola egyenessége. Így pedig már most el tudtam dönteni, hogy igen, ez még belefér a költségvetésembe.

A másik dolog, ami nagyon pozitívan hatott az online jogosítvány kapcsán, az az volt, hogy láthattam pár képet az oktatókról. Konkrétan a kezükbe fogjuk helyezni az életünket, mikor eljön a gyakorlati oktatás ideje. Így pedig nagyon nem mindegy, hogy kik ülnek mellettünk. Mindenki szimpatikus volt és így már azt érezhettem, hogy nem teljesen lutri lesz az, hogy kivel kerülök össze. Az autókat is megnézhetjük, amiket vezetni fogunk. Mindegyik biztonságosnak tűnt és könnyen kezelhetőnek egy olyan kezdő számára is, mint én.

Olvashattam volna egyébként még tovább is, mivel más tájékoztatók is elérhetők az oldalon, de úgy éreztem, hogy ennyi már elég nekem ahhoz, hogy megbízzak a Fordulat autós iskola képességeiben. Az elérhetőségeket nem volt nehéz megtalálni és a telefonon sem kellett sokat várnom. Az oktatás elkezdődött és meglepően rövid idő alatt véget is ért. Ismertem olyan embereket, akiknek évek kellettek a jogsi megszerzéséhez. Itt azonban erről szó sem volt. Minden akadályt jól tudtam venni, mivel egy nagyszerű csapat állt mögöttem. Nélkülük nem vezethetném most ilyen magabiztosan az autómat.