Mi minden lehet még a kultúra része?

Amiről elsőre nem is gondolnánk?… Legutóbb egy kiállításon szembesültem vele, hogy több szempont is indokolhatja, hogy szinte bármi. Bárminek lehet kulturális relevanciája. Például Magyarországon is van kultúrája már a kerékpározásnak, sőt a motorozásnak is. A történelmi távlat miatt a motorsportoknak is, és itt most nem csak Talmácsi Gáborra gondolok.

Drapál János például technikusból jutott el a motorversenyzésig még a hatvanas években. És így juthatunk el egyfajta folytonosság útján akár az elektromos bicikli bolt világáig, aminek termékei pedig a budapesti utcaképet tudják formálni. Úgy, hogy abból egyszer hagyaték legyen. Ahogy a villamosból, ami mindenkinek egy kulturális kötődést ad mára. A legjobb elektromos bicikli bolt számomra a motorbolt.co.hu, ahol vannak nagyon elegáns, de természetesen jól funkcionáló magas szárú cipők is, ilyesfajta közlekedéshez. Ez nem csak a jövő, hanem a jelen tulajdonképpen, ha fenntarthatóságban gondolkodunk, ha okosak vagyunk és jól választunk. Nem csak közlekedési formát, boltot is a kellékekhez és hozzávalókhoz.

Motoros öltözési kultúra – ezt is mélyítik a termékei a motorbolt.co.hu-nak. Persze, a választékuk tényleg széles. Sok szegmens van, aminek tagjai érdekelt lehetnek a kínálatban. Alkatrészek, kerékpár és motorkerékpár gumik is vannak és persze a járművek maguk. Vettünk már tőlük biciklit és nagyon szeretjük!

No, de akkor lássuk egy kicsit még részletesebben, milyen vásárlói igényekkel érdemes hozzájuk fordulni, mert ez nem csak egy elektromos bicikli bolt… Az első nagy, megvásárlásra kínált termékcsoportjuk a “Kerékpárosoknak” való fül. Alatta különböző márkákat sorolnak megvásárolható elektromos kerékpártípusokkal, de másokkal szintúgy. Vannak utánfutók, trailerek, futóbiciklik gyermekeknek, de van náluk elektromos robogó és elektromos mopedautó. Szóval eléggé szerteágazó az egész.

A következő nagy kategória a “Motorosoknak” szánt cuccok, amik többnyire ruhák és védőfelszerelések. Kesztyűk, sisakok, hátizsákok, de a felsorolásom végtelen lenne, ha nem csak párat említenék most. Az ezt követő menüpont a felső menüsorban a “Kerékpár és motoralkatrészek” nevű. Erre aztán végképp igaz, amit az előbb írtam. Annyi alkategória van, hogy bele lehet zavarodni, de nyilván aki valami konkrét szándékkal jön, azt ezeknek csak egy kis szelete érdekli. És elég jó a rendszerezése is az almenüknek, szóval ők ki fognak egyből igazodni rajta. Benzincsap, pedál, minden amire gondolhat, akinek alkatrész kell.

Ezután jön a sorban a “Gumik” menüpont, ami talán nem szorul magyarázatra, és végül van egy olyan, hogy “Szerszámok”. Ha magunk bütykölnénk bármit, így megtehetjük. Aki ért hozzá, nem kell szerelőhöz fordulnia. Gumik még kerti kisgépekre is vannak, csak hogy szinte mindenről érintőlegesen szóljak.

Én szerettem volna életformát váltani és megtettem. Látom a motorbolt.co.hu-n, hogy ehhez az utolsó csavarig bezárólag ma már minden rendelkezésre áll. Kell a fenének autó, fulladozik tőlük a főváros. Persze, nem akarok “téríteni”, akinek az, annak az. De én a két kereket választottam inkább.