Természetes illóolajok kultúrája

Avagy hogyan gyűrűzött be az életembe a környezettudatosabb termékhasználat

Ditti, a barátnőm, akit az egyetemről ismerek, tulajdonképpen szappankészítő lett. Már az egyetem alatt rájött, hogy ő biztosan nem lesz képes az úgynevezett hivatali munka kultúráját magáévá tenni, és inkább a maga ura lesz. Ő képtelen arra, hogy reggel 8-tól délután 4-ig egy irodában üljön és a képernyőt bámulja. Ezért természetesen elítélni nem tudom, sőt!

A szappanjait a természetesség jegyében készíti. Az alapanyagoktól kezdve a csomagolásig minden natúr nála, és ebben nem is tűr ellentmondást. Azzal tisztában van, hogy ezzel nem felel meg minden igénynek, de ő ezt a filozófiát követi, és célja a környezettudatosabb kultúrát meghonosítani itthon is. Szerencsére ebben több partnert is talált már munkája során.

Az alapanyagok beszerzését egy békéscsabai székhellyel rendelkező webáruházból, a Humanity Áruházból teszi. A cég 2013 óta működik és a környezetbarát, öko-tudatos vásárlók igényeit elégítik ki, töretlenül. Folyamatosan fejlődnek és igyekeznek a lehető legkevesebb műanyaggal dolgozni, fókuszálva a fenntartható tárolásra, csomagolásra.

Ditti is nagyjából ez időtájban kezdte a vállalkozását működtetni, és már a kezdetektől végigkíséri a webáruház változását. Többször hallottam már, hogy említi a Humanity Áruház nevét, azonban konkrétan csak akkor kerestem fel én is a webáruházat, amikor iszonyatosan küzdöttem a szúnyogokkal nyáron.

Tényleg nagyon szenvedtem tőle, így kaptam is a linket chaten: humanityaruhaz.hu/termek/citromfu_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj

Elsőre nem is tudtam, hogy a citromfű illóolaj miben tud nekem segíteni, de aztán elolvastam a honlapon a felhasználási módjait. Ti tudtátok, hogy a szúnyog- és egyéb rovarirtó termékeknek a citromfű illóolaj adja az alapját? Annyira erős az aromája, hogy azonnal elriasztja a moszkitókat – ezt tapasztalatból írom, nekem tényleg bevált.

A 100%-os tisztaságú, természetes illóolajat a megkapott linkről rendeltem meg. Az egyetlen kiszerelés, amiben kapható, az a 10 ml-es fiola. Ez bőven elegendő mennyiség ahhoz, hogy házilag elkészítsük a szúnyogirtót. Én hígítottam spray formájában, és azt fújtam magamra. Mivel nagyon kellemes illata van, így egyáltalán nem zavaró, hogy az ember bőrén megjelenik az illat. Ditti a kerti bulijukon párologtatókat helyezett ki, és abba csepegtette a citromfű illóolajat, amely szintén tökéletes szúnyogriasztónak bizonyult.

Én ezt a két praktikát tudom javasolni a moszkitók elleni küzdelemben, azonban azóta már jobban megismerkedtem a termékkel. A citromfű illóolajat többféleképpen fel tudjátok használni a háztartásotokban is. Mivel a hatása gombaölő, fertőtlenítő és antibakteriális is egyben, bátran fel lehet használni vegyszermentes tisztítószerek készítésére is.

Még annyit elmesélek nektek, hogy a rendelésem kb. 24 óra alatt nálam is volt. Hihetetlen gyorsasággal dolgozták fel és szállították ki a termékeket. Megrendeltem délelőtt és másnap reggel már jött is a GLS futár a munkahelyemre 9 körül. A rendelésemet előre ki tudtam fizetni online, mert van bankkártyás fizetés is. De ha valakinek az előre utalás szimpatikusabb, úgy is megteheti. A GLS futár helyett kérhetitek GLS csomagpontra vagy a Posta csomagpontra. De ha Békéscsabán éltek és van rá időtök, akkor személyesen is át tudjátok venni a csomagotokat.

Én is a barátnőm segítségével indultam el a környezettudatosabb élet felé, és ebben a Humanity Áruház teljességgel partner volt. Azóta már több terméküket is megrendeltem, azonban a könyvjelzőim között még mindig a 100%-os tisztaságú természetes citromfű illóolaj linkje van ott továbbra is, mentsétek el ti is: humanityaruhaz.hu/termek/citromfu_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj